Hygiensk og gjenbrukbar hanske laget av økologisk bomull fra HY5.

Søkelys på bærekraftige løsninger

Bærekraft er et viktig tema som også vil spille en sentral rolle på iba 2023. 

Publisert

Iba regnes som verdens viktigste messe for baker- og konditorbransjen. Messen ble sist arrangert i 2018 med over 1300 utstillere og mer enn 77 000 besøkende fra 170 ulike land. Det er ventet nesten like mange utstillere og besøkende til årets messe som arrangeres fra 22. til 26. oktober.

WeCarry er en "startup" som produserer gjenbrukbare poser for brød og bakervarer.

Iba 2023 finner sted på Fairground Munich i München, og messen vil være delt inn i fire ulike fokusområder: Digitalisering, bærekraft, trender og håndverk.

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. For å nå disse målene må alle deler av samfunnet bidra, også baker- og konditorbransjen. Derfor er bærekraft valgt ut som et av de viktigste fokusområdene for høstens iba-messe i München.

Innovasjoner for utslippskutt

Et sentralt spørsmål for baker- og konditorbransjen er hvordan bedriftene kan spare energi og andre ressurser. Mange lurer også på hvilke alternative emballasjeløsninger og hvilke alternative rengjøringsalternativer som finnes. På iba 2023 vil en rekke utstillere presentere sine løsninger på disse spørsmålene. 

For eksempel vil AMF Bakery Systems (hall C2, stand 110) vise at bærekraftig baking uten CO2-utslipp er mulig med hydrogen samt elektriske ovner og hybridovner.

Beam GmbH (hall A3, stand 541) vil demonstrere at rengjøring uten kjemikalier er mulig med deres nye dampvaskere.

Bærekraftig emballasje

Papstar (hall A4, stand 383), som er nominert til den tyske bærekraftsprisen for 2024, vil vise frem resirkulerbart engangsservise og emballasje laget av fornybare materialer som tre, palmeblader, sukkerrør og maisstivelse. 

Bærekraftige innovasjoner vil også bli fremvist i messeområdet iba.Start.Up. For eksempel gjenbrukbare poser for brød og bakeriprodukter fra WeCarry og hansker i økologisk bomull til bruk i salgsdisken fra HY5.

Bærekraft er også tema for flere av foredragene som vil bli holdt i iba.Speakers. Area i løpet av messedagene.

Powered by Labrador CMS