AHA 360° & Shop-IQ presenterer "fremtidens filial" på stand 420 i hall A4 på iba 2023.

Få en smakebit på fremtiden

Digitalisering er et av de viktigste fokusområdene på iba 2023.

Publisert

Iba regnes som verdens viktigste messe for baker- og konditorbransjen. Messen ble sist arrangert i 2018 med over 1300 utstillere og mer enn 77 000 besøkende fra 170 ulike land. Det er ventet nesten like mange utstillere og besøkende til årets messe som arrangeres fra 22. til 26. oktober.

Iba 2023 finner sted på Fairground Munich i München, og messen vil være delt inn i fire ulike fokusområder: Digitalisering, bærekraft, trender og håndverk

Digitalisering handler om å bruke teknologi til å fornye, forenkle og forbedre. På årets iba-messe vil de besøkende få se og oppleve hvordan digitalisering kan fornye, forenkle og forbedre baker- og konditorbransjen. Det er satt av et eget område til dette temaet i hall A4. 

Konkrete eksempler

Iba Digitalisation Area er støttet av AHA 360° & Shop-IQ (stand 610 og stand 420). Det er delt inn i to soner; én for kunnskap og én for erfaring. 

I digitaliseringsområdet vil man få oppleve digitalisering i praksis. Det vil bli fremvist konkrete eksempler på alt fra robotikk og kunstig intelligens til automatiserte ordre- og betalingssystemer. I tillegg til å oppdage nye muligheter, vil man her kunne møte de rette partnerne og få svar på alle sine spørsmål om hva som er teknisk mulig, skriver arrangøren i en pressemelding.

Effektivisering

På stand 420 i hall A4 vil butikkmontøren AHA360° og teknologiselskapet Shop-IQ presentere "fremtidens filial". 

Våre digitale løsninger automatiserer bakeplaner, kontroller ovner og overvåker produktenes ferskhet. Dette er løsninger som gir økt effektivitet og økt avkastning for bakeribedrifter, sier David Holzwarth, som er styremedlem i  Shop-IQ.

På iba vil teknologiselskapet demonstrere hvordan digital prissetting, temperaturovervåking eller apper for behandling av bestillinger og betalinger kan brukes for å effektivisere den daglige driften i et bakeri eller konditori. 

Rekruttering og opplæring

Sell & Pick er en annen utstiller i digitaliseringsområdet. Selskapet vil blant annet demonstere hvordan eksisterende digitaliseringsløsninger kan kobles sammen. Service Management Consulting vil forklare hvordan moderne avdelingsledelse fungerer, mens Aramaz Digital vil fremheve rekruttering av ansatte og e-læringssystemer:

– Ved hjelp av innovativ video-interaksjon bruker vi en gamification-tilnærming for å tiltrekke oss aktuelle kandidater. På iba vil vi også presentere digitale verktøy for personlig utvikling som er skreddersydd til moderne bakeribedrifter, sier  administrerende direktør i Aramaz Digital, Eyüp Aramaz.

FFS Fresh Food Services, Konzeptlounge, Röstpurist og Franke Coffee Systems er noen andre utstillere som det kan være verdt å få med seg i digitaliseringsområdet tipser arrangøren av iba 2023. 

Powered by Labrador CMS