Håndverksbakst er et av fire fokusområder på årets iba-messe.

Håndverk i fokus på iba 2023

Få med deg de viktigste utstillerne, foredragene, kursene og konkurransene.

Publisert Sist oppdatert

Iba regnes som verdens viktigste messe for baker- og konditorbransjen. Messen ble sist arrangert i 2018 med over 1300 utstillere og mer enn 77 000 besøkende fra 170 ulike land. Det er ventet nesten like mange utstillere og besøkende til årets messe som arrangeres fra 22. til 26. oktober på Fairground Munich i München.

Messearrangøren GHM har varslet at iba 2023 vil være delt inn i fire ulike fokusområder: Digitalisering, bærekraft, trender og håndverk. Både hall A3 og hall A4, som ligger ved siden av hverandre, er satt av til sistnevnte fokusområde. Her vil det handle om håndverk i bred forstand; fra det tradisjonelle til det innovative og fra det nasjonale til det internasjonale.

Hele hall A3 og nesten hele A4 er dedikert til håndverksbakerier.

Inspirasjon og kunnskap

Den tyske bransjeforeningen for bakere (Zentralverband des Deutschen Bäckerhandwerks) vil være å finne på stand 230 i hall A4. Her vil de blant annet dele sin innsikt i tyske brød- og baketradisjoner. 

– Bakeribransjen er og forblir populær. Dagens forbrukere er opptatt av tradisjonelt håndverk i kombinasjon med innovasjoner og lokale råvarer. På iba 2023 vil fagfolk fra hele verden finne ny inspirasjon og ny kunnskap, sier presidenten i den tyske bakeriforeningen, Michael Wippler i en pressemelding. 

Guidede turer

Han forteller videre at den tyske bransjeforeningen vil arrangere to guidede turer på iba-messen hver dag. Temaet for disse omvisningene vil være håndverk, og de vil vare i cirka to timer. 

Zentralverband des Deutschen Bäckerhandwerks arrangerer et tysk mesterskap for bakere på messen. Håndverk i særklasse vil også bli å se på iba.UIBC.Cup for bakere og konditorer. Norge deltar i iba.UIBC.Cup for konditorer 25. og 26. oktober.

På iba 2023 vil det bli holdt kurs i blant annet pretzel-baking.

Kurs og foredrag

På iba.Academy (hall A4, stand 430) vil det være mulig å lære om tyske håndverkstradisjoner i praksis. Her vil nemlig spesiallærere fra det nasjonale bakerakadamiet i Weinheim holde kurs (på engelsk) i baking av pretzel og stollen. 

På iba.Forum og i iba.Speakers vil det bli holdt en rekke spennende foredrag om temaet, som for eksempel "Kill your darlings - how artisan bakery must change" av Christoph Heger søndag 22. oktober klokken 13:30.

Her er noen av utstillerne som det kan være verdt å besøke i hall A3 og A4:

Wolf ButterBack (hall A3, stand 371) skal vise frem ulike croissant-varianter og innovative snack-ideer (som besøkende også kan få smake på). 

Delta Bäckerei-Maschinen Wilhelm Hölscher (hall A3, stand 521) skal presentere nytt utstyr for miksing og dosering.

BÄKO (hall A3, stand 350) vil demonstrere en miks av digitale og KI-støttede produkter for å optimalisere bakeprosesser. 

The Boyens Backservice (hall A3, stand 110) har fokus på digitalisering i håndverksbakerier og vil blant annet fremvise en robot i arbeid.

Powered by Labrador CMS