Stort lønnskrav etter konkurs

Om lag 40 ansatte har lønn til gode etter konkursen som rammet Baker Hansen på Fåvang.

Publisert Sist oppdatert

Baker Hansen på Fåvang ble slått konkurs 11. oktober. I alt fire utsalg solgte produktene til det tradisjonsrike bakeriet. Tre av utsalgene vil fortsette driften, mens det siste på Lillehammer så langt står uten driver. Bakeriet er heller ikke solgt, men største kreditor, Sparebank 1 Gudbrandsdal, bekrefter at det er interesse for dette, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Tidligere har bostyrer anslått samlet gjeld i foretaket på om lag 7 millioner kroner. Sparebank 1 har et krav på 3,2 millioner, mens det foreligger et skattekrav på 1,3 millioner kroner.

Personlig ansvarlig

Bakeriet ble drevet som et enkeltmannsforetak, en noe uvanlig driftsform i en bedrift med så mange ansatte. Det betyr at eier står personlig ansvarlig.

– Det er uvanlig at denne typen virksomheter er organisert på denne måten, sier bostyrer Svein Olav Bøen, som nå går gjennom alle lønnskrav. En omfattende oppgave da nesten 40 ansatte har lønn og feriepenger til gode etter konkursen. Lønnskravene oversendes lønnsgarantifondet.

Tre av fire utsalg er i gang

Til sammen hadde Baker Hansen fire utsalg. Et på Fåvang i forbindelse med bakeriet, ett på Vinstra, et på Ringebu og et i Lillehammer.

Utsalget på Fåvang ble tatt over av nye eiere rette etter konkursen var et faktum. Utsalget på Vinstra ble nylig gjenåpnet med nye eiere, Ødegaarden bakeri og konditori. Utsalget på Ringebu nyåpnes av nye eiere i slutten av november, her er det inngått et samarbeid med bakeren i Lom om levering av varer. Utsalget på Lillehammer har fremdeles ikke har fått nye eiere, men det finnes interessenter.

Powered by Labrador CMS