Terje Hansen har drevet Baker Hansen siden 1982, han tok da over etter sin far, Einar Olav Hansen, som startet bakeriet i 1933, så det er et tradisjonsrikt bakeri som nå er historie i Gudbrandsdalen.

Bakeriet ligger på Fåvang og det har vært utsalg i Fåvang, Ringebu, Vinstra og Lillehammer.

Ubetalt skatt

Hansen har tidligere fortalt Bakeri.net at han har ønsket å selge bakeriet, men på torsdag i forrige uke var det slutt på driften. Grunnen er et krav fra Skatt Øst på 1,2 millioner kroner, samt et krav fra skatteoppkreveren på Ringebu på om lag 900 000 kroner.

Styrer i konkursboet, Svein Olav Bøen, bekrefter overfor Bakeri.net skattekravene som veltet bakeriet. Bostyrer har ennå ikke total oversikt over boet, men det finnes ikke særlige verdier i boet og kreditorene må forvente tap.

Baker Hansen gikk i 2017 med underskudd, noe driveren ikke tidligere har opplevd.

– Fjoråret var det første året i historien at vi har drevet med underskudd. Da gikk vi omtrent en million i underskudd. Jeg er i kontakt med advokat og jobber med finansieringen. Jeg håper det går i orden, slik at vi kan drive videre, sier Hansen til GD på fredag.

Interesse for overtagelse

Fredag skrev også Gudbransdølen Dagningen at de lokale investorene og eierne av bygget til kafeen på Fåvang, Per Tore Teksum og Åge Stenumgård tar over varelager og bakeriutsalget på Fåvang.

Flere andre skal også være interessert i å ta over de andre utsalgene på Vinstra, Ringebu og Lillehammer, men ingenting er klart så langt.

Videre drift av bakeriet er ikke avklart, annet enn at boet ikke skal drive videre. Men lokalavisa Dølen skriver at det har vært møter mellom interessenter og Terje Hansen de siste dagene.

38 ansatte blir rammet av konkursen og bostyrer håper en løsning kommer på plass for å opprettholde disse arbeidsplassene.