Ulike typer brød på iba.
Iba 2023 byr på et rikt utvalg av blant annet ulike typer brød.

Iba 2023 - «bucket list» 

Dette må du ikke gå glipp av på messen. 

Publisert Sist oppdatert

Endelig møtes bransjefolk fra hele verden igjen på den ledende fagmessen iba i München. Iba 2023 åpnet dørene søndag 22. oktober, og messen skal pågå i fem hele dager.

Programmet er rikholdig, og det vil være umulig å få med seg absolutt alt på det store messeområdet. Messearrangøren GHM har derfor satt sammen en ti punkts "bucket list" over hva du absolutt ikke bør gå glipp av på iba 2023:

1. Guidede turer

Den tyske bransjeforeningen for bakere (stand 230, hall A4) arrangerer guidede turer på messeområdet to ganger daglig (fra 10:30 og fra 14:30). De guidede turene vil handle om temaer som bærkraft, håndverk og digitalisering. Foreningen vil ellers informere om tysk brødkultur og ulike utdanningstilbud. 

2. Verdensmesterskapene

Fra 22. til 24. oktober konkurrerer 12 internasjonale lag om å bli verdens beste bakere, og fra 25. til 26. oktober konkurrerer fire internasjonale lag om å bli verdens beste konditorer. 

Xiao Juan Peng og Victoria Gravdal fra Konditorlandslaget representerer Norge i iba.UIBC.Cup for konditorer, og de har et mål om å ta medalje. 

Denne gangen stiller ikke Norge med lag i iba.UIBC.Cup for bakere, men Remy Corbet, som tidligere var trener for Bakerlandslaget, skal være dommer i konkurransen.

Dyreverden er tema årets iba.UIBC.Cup.

3. Foredrag, forum og debatter

Lytt og lær fra de fremste ekspertene i verden. Delta i disuksjoner og benytt muligheten til å utveksle erfaringer med andre i samme situasjon som deg selv.

4. Over 1000 utstillere

1071 utstillere fra 46 ulike land er fordelt over ti store messehaller på Fairground Munich. Til sammen representerer de hele produktkjeden: Fra råvarer, ingredienser og interiørdesign til produksjons- og emballasjeteknologi, prosessoptimalisering og informasjonsteknologi. 

På iba 2023 vil du finne et rikt utvalg av ulike ingredienser for baker- og konditorbransjen.
På iba 2023 vil du finne et rikt utvalg av ulike ingredienser for baker- og konditorbransjen.

5. Internasjonale innovasjoner

Nye løsninger innen produksjonsteknologi presenteres i hallene A1, A2, B2, B3, C1 og C2, mens emballasje-teknologi blir demonstrert i hall B1. Håndverk av ypperste klasse vises frem i hall A3 og hall A4, mens råvarer og ingredisenser er å finne i hall B4. I iba.START.UP.AREA vil hele 24 nystartede selskaper presentere ideene sine. 

6.  Trendspaning

Nysgjerrig på fremtidens mattrender? Registrer deg på iba.TOURS og bli med trendekspert Karin Tischer på en guidet trendtur i messeområdet. Hun arrangerer en slik omvisning hver dag (utenom tirsdag). Turen pågår fra klokken 11 til klokken 13 og er innom syv ulike utstillinger. 

7. Nettverking

Iba-messen er en utmerket arena for å bygge nettverk. Her kan du bli kjent med inspirerende bransjefolk fra hele verden. Det kan skje i messehallene, på stands, i avtalte møter eller i Oktoberfest-teltet. 

8. Kursing

Spesiallærere fra det nasjonale bakerakademiet i Weinheim er på plass i iba.ACADEMY (hall A4, stand 430)for å lære bort kunsten å lage ekte tyske pretzels og stollen. Kursene tar for seg alt fra ingredienser og deig til teknikk og form. Alle deltakere får et sertifikat etter gjennomført kurs.

9. Prisutdelinger

Vinnerne av iba.UIBC.Cup for bakere og konditorer vil bli annonsert henholdsvis 24. oktober klokken 17:30 og 26. oktober klokken 16. 

I løpet av messen vil det også bli delt ut en rekke andre priser. UIBC utnevner årets baker og årets trener 22. oktober,\ og vinneren av det tyske mesterskapet for bakere kåres 25. oktober klokken 17.

Ibas innovasjonspris vil bli delt ut for første gang 24. oktober klokken 11, og klokken 14 deles iba.Trophy ut.

10. Fest og feiring

Oktoberfest-teltet er åpent for alle fra klokken 18 til klokken 23 mandag 22. oktober, onsdag 23. oktober og torsdag 25. oktober. Her serveres det selvfølgelig lokalt øl og bavariske spesialiater. Du kan komme i dirndl-kjole, lederhosen, dress eller bakeruniform, skriver arrangøren i pressemeldingen. 

 

Powered by Labrador CMS