Det er bransjeorganisasjonen BKLF som står bak den nye prisen, som skal hedre de beste i bransjen. Kåringen skjer under BKLFs landsmøte 15. september i München. Totalt var 15 bakerier nominert til konkurransen.

Av 15 nominerte, gikk først 6 videre. Juryen har nå kommet frem til et utvalg av 3 bakerier som går videre til den store finalen i konkurransen, der bransjen selv kan stemme frem sin favoritt. Selve avstemningen vil skje etter sommerferien og sammen med juryens vurdering danne grunnlaget for hvem som til slutt stikker av med tittelen Årets Bakeri i 2018.

Fokus på endrings- og omstillingsevne

I årets konkurranse er bedriftens endrings- og omstillingsevne hovedtema for kåringen. I tillegg vurderes lønnsomhetsutvikling, innovasjons- og nyskapingsevne, bærekraftig utvikling, helhetlig profil og markedsføring, medarbeidertilfredshet, sammensatt fagkompetanse og omdømme/merkenavn.

Edgars Bakeri har jobbet mye med produktutvikling de siste årene og har gjennomført en “total makeover”.

Edgars Bakeri har jobbet mye med produktutvikling de siste årene og har gjennomført en “total makeover”.

Foto: Peder Austrud

Disse bedriftene er i finalen

Krevende utvelgelse

– Det har ikke vært enkelt for juryen å velge ut disse tre kandidatene, da alle de seks som har gått videre jevnt over scorer bra på hovedtema endring og omstilling. Det lover bra for bransjen at vi har mange bakerier som er i god utvikling og tar posisjoner gjennom sine strategivalg. Det er med andre ord mye å la seg inspirere av i norske bakerier. Det er god økonomisk utvikling i samtlige bakerier, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall.

I juryen har Næsseth med Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Fremheve de beste

– Målet med kampanjen er å øke bevisstheten rundt alle elementene som utgjør en vellykket bedrift, styrke samholdet i bransjen, fremheve og presentere gode bedrifter og ha en ekstra motivasjon for deltakelse på bransjetreff hvor premien deles ut og vinneren hedres, sier daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke.

Emmanuel Rang og Åpent Bakeri er en av seks som har gått videre i konkurransen Årets Bakeri 2018.

Emmanuel Rang og Åpent Bakeri er en av seks som har gått videre i konkurransen Årets Bakeri 2018.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media