Dette er første gang kåringen finner sted, og initiativtager BKLF håper på større oppslutning etter hvert som kåringen blir mer kjent. Det har vært en åpen nominasjon som har vært kunngjort i bransjens kanaler.

God spredning

– De 15 nominerte bakeriene er godt spredt utover landet, og blir et fint utvalg for den nyutnevnte juryen å jobbe videre med. Det er også god bredde i listen, fra de aller minste til noen av de største, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver i Fossekall as. Med seg i juryen har hun Beret Mette Haga, rådgiver i Innovasjon Norge, Hilde Skotland Mortvedt, innovasjon og rådgivning i See New AS og Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker & Konditor i Vest Vind Media AS.

Dette er de nominerte

Det er disse bedriftene som kjemper om tittelen Årets Bakeri:
– Vestfoss AS (Sjokolade Salongen), Vestfossen
– Ivar – The cakemaker AS, Flisa
– Lie-Nielsen AS, Bergen
– Bakeriet i Lom AS, Lom
– Tollboden Bakeri AS, Flekkefjord
– Dromedar Kaffebar Avd 8 Dromedarbakeriet, Trondheim
– Åpent Bakeri AS, Oslo
– Baker Brun AS, Bergen
– Edgards Bakeri AS, Mandal
– Waagans Bakeri AS, Tynset
– Godt Brød AS, Trondheim
– With AS (WITH brød & kaffe), Tønsberg
– Ille Brød AS, Oslo
– Bakehuset AS, Oslo
– Johansen Bakeri AS, Sunndalsøra

Du kan stemme på din favoritt

Juryen vil velge ut de tre bedriftene de mener svarer best på konkurransens kriterier. Deretter kan du stemme på din favoritt. Publikumsstemmene teller med i juryens arbeid med å kåre vinneren. Vinneren blir offentliggjort under BKLFs landsmøte 15. september.

Fokus på endrings- og omstillingsevne

I årets konkurranse er bedriftens endrings- og omstillingsevne hovedtema for kåringen. I tillegg vurderes lønnsomhetsutvikling, innovasjons- og nyskapingsevne, bærekraftig utvikling, helhetlig profil og markedsføring, medarbeidertilfredshet, sammensatt fagkompetanse og omdømme/merkenavn.