Det er bransjeorganisasjonen BKLF som står bak den nye prisen, som skal hedre de beste i bransjen. Prisvinneren skal stemmes frem av andre bakerier. Den første kåringen vil foregå i forbindelse med landsmøtet i 2018. Totalt var 15 bakerier nominert til konkurransen.

Disse har gått videre

Nå har seks bakerier gått videre til neste runde av konkurransen:

Fokus på endrings- og omstillingsevne

I årets konkurranse er bedriftens endrings- og omstillingsevne hovedtema for kåringen. I tillegg vurderes lønnsomhetsutvikling, innovasjons- og nyskapingsevne, bærekraftig utvikling, helhetlig profil og markedsføring, medarbeidertilfredshet, sammensatt fagkompetanse og omdømme/merkenavn.

Fremheve de beste

– Målet med kampanjen er å øke bevisstheten rundt alle elementene som utgjør en vellykket bedrift, styrke samholdet i bransjen, fremheve og presentere gode bedrifter og ha en ekstra motivasjon for deltakelse på bransjetreff hvor premien deles ut og vinneren hedres, sier daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke.

Av de seks skal tre finalister plukkes ut i jurymøte 19. juni. I august starter stemmegivningen, som avsluttes en uke før kåringen på Iba-messen i München 15. september.