Trude Brendehaug, Jonathan Burt og Fredrik Lønne sørget for norsk gull i Nordic Bakery Cup 2019.
Trude Brendehaug, Jonathan Burt og Fredrik Lønne sørget for norsk gull i Nordic Bakery Cup 2019.

Dette laget skal møte Island i Nordisk

Det norske laget til Nordic Bakery Cup 2023 er tatt ut. I mesterskapet møter de sannsynligvis kun Island.

Publisert Sist oppdatert

Det hadde vært mer gøy om alle de nordiske landene stilte, men slik blir det ikke i år.

På grunn av koronapandemien har ikke Nordic Bakery Cup vært arrangert siden 2019, men til høsten er det igjen klart for en ny runde av det nordiske mesterskapet. Denne gangen er det kun Norge og Island som stiller i konkurransen som denne gangen avholdes 11. til 12. september på Weinheim Baking Institute i Tyskland.

Bakgrunnen for at konkurransen skal arrangeres akkurat der, er at de nordiske bransjeorganisasjonene har inngått et samarbeid med denne skolen.

Norge og Island

Tidligere år har de nordiske landene byttet på å arrangere Nordic Bakery & Pastry Cup på hjemmebane. I 2019 ble mesterskapet arrangert i et telt på Rådhusplassen i Oslo. Den gang sørget Trude Beate Brendehaug, Jonathan Burt og Fredrik Lønne for norsk gull i bakerkonkurransen, mens Danmark vant konditorkonkurransen.

I år var det for få land som kunne stille med lag til Nordic Pastry Cup, og derfor er det kun Nordic Bakery Cup som skal arrangeres. Også her er det svak deltakelse fra de nordiske landene med kun Norge og Island som deltakere. Danmark har gitt beskjed om at de ikke stiller, mens Sverige jobber med å stille et lag, men med få måneder til konkurransen blir det mindre og mindre sannsynlig at de står på startstreken i Tyskland. Dermed blir årets nordiske mesterskap veldig redusert.

– Det hadde vært mer gøy om alle de nordiske landene stilte, men slik blir det ikke i år. Det ser ut til at vi er inne i en periode der de nordiske landene sliter med å fylle opp landslagene. Det merker vi også her i Norge, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas til Bakeri.net.

Det norske laget

De tre utøverne som skal forsvare Norges ære i Nordic Bakery Cup 2023 er Cathrine Olsen, Silje P. Johnsen og Philip Therkildsen.

Cathrine Olsen er lagets kaptein. Hun vant NM Ung Baker i 2018 og ble en del av Baker- og Konditorlandslaget året etter. Cathrine jobber til daglig i Idun Industri.

Silje P. Johnsen og Philip Therkildsen er begge rekrutter på Bakerlandslaget. Silje har ingen tidligere konkurranseerfaring, men Philip har vunnet Rogalandsmesterskapet to år på rad. De jobber til daglig for henholdsvis Samverket i Moss og Sirkus Renaa i Stavanger.

Kjetil Dale Aas er Baker- og Konditorlagets hovedtrener og synes det er synd at det kun er to land i årets Nordic Bakery Cup.
Kjetil Dale Aas er Baker- og Konditorlagets hovedtrener og synes det er synd at det kun er to land i årets Nordic Bakery Cup.

– I rute

Hovedtrener Kjetil Dale Aas sier til at laget er godt i gang med treningen.

– Vi er i rute og jobber nå med å sette produktene og smakene. Vi har trent siden februar og har to treninger igjen i juni. I tillegg går høsten med til siste innspurt og finpuss før konkurransen, sier Kjetil Dale Aas og forteller at ambisjonen er å forsvare gullet fra 2019.

Powered by Labrador CMS