Miljøvennlig lansering: Proteinbrød og Speltbrød er to nye tilskudd i Bakehusets «Våre minste»-serie, som også har fått nye og mer miljøvennlige brødposer.
Miljøvennlig lansering: Proteinbrød og Speltbrød er to nye tilskudd i Bakehusets «Våre minste»-serie, som også har fått nye og mer miljøvennlige brødposer.

Lanserer nye brød og kutter 24 tonn plast

Mandag 20. august lanserer Bakehuset to nye småbrød. Samtidig får hele «Våre minste»-serien nye poser uten plast.

Publisert Sist oppdatert

Ved å gå over til rene papirposer reduserer vi mengden plast brukt til emballasje med 24 tonn i året.

Høsten 2015 lanserte Bakehuset, i samarbeid med Kiwi, en ny serie bestående av fire ulike småbrød.

Nå utvides den populære «Våre minste»-serien med to nye brødtyper: Speltbrød og Proteinbrød.

— Det er høy etterspørsel etter brød som skiller seg litt ut i brødhylla. Nå tilbyr vi et mer variert utvalg i denne serien, slik at alle kan finne sitt lille favorittbrød. Småbrødene er dagsferske og like gode som vanlige, litt større brød, sier produktutviklingssjef i Bakehuset, Amund Skrutvold.

Et lite, men viktig bidrag

Ved å velge de små brødene er kundene med på å bidra til en mer klimavennlig og bærekraftig hverdag fordi det resulterer i mindre matkasting.

Og det har vist seg at småbrødene passer de fleste forbrukergrupper godt. Noen bor i en liten husholdning og rekker ikke å spise opp et helt brød før det oppleves tørt. Andre vil ha ferskt brød hver eneste dag. Større familier har kanskje ulike favoritter, og vil derfor kjøpe flere brødtyper på en gang, mens studenter ofte velger det billigste alternativet.

«En brødstørrelse som er bedre tilpasset mange forbrukeres daglige behov, er et lite, men viktig bidrag for å redusere matkasting», skriver Bakehuset i en pressemelding.

Kortreist og bærekraftig

Tidligere var brødposene i «Våre minste»-serien laget av både plast og papir, noe som gjorde avfallssorteringen vanskelig. Av miljøhensyn har Bakehuset nå gått over til rene papirposer for hele serien.

— Ved å gå over til rene papirposer reduserer vi mengden plast brukt til emballasje med 24 tonn i året, samtidig som vi gjør det enklere for forbruker å sortere avfallet. I tillegg har vi gjort størrelsen på alle brødposene mindre for å redusere den totale mengden papiravfall. Selve papiret i posene kommer fra skandinavisk skogvirke; kortreist og bærekraftig, sier produktgruppesjef i Bakehuset, Nan Furu-Bolstad.

«Våre minste»-brødene selges i alle landets Kiwi-butikker, Meny, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris-butikker.

Powered by Labrador CMS