Geiranger Bakeri ble startet i en garasje i Geiranger i 2015. Det ble meldt oppbud i selskapet i 2018, men dette var kun en omstrukturering og en formalitet.

I mai 2020 gikk Geiranger Bakeri koronakonkurs. Utsalgene i Geiranger og i Volda ble lagt ned, men styreleder Stein Lystad og John Wuja kjøpte opp konkursboet og startet på nytt i Ålesund og i Sula.

Da Bakeri.net snakket med Lystad året etter var han svært optimistisk for fremtiden til Geiranger Bakeri. Han fortalte at målet var å ha ti utsalg i løpet av et par år. Slik gikk det dessverre ikke.

Fant ingen løsning

Fredag 13. januar stengte alle utsalgene til Geiranger Bakeri dørene for godt. Stein Lystad bekrefter overfor Sunnmørsposten at bakeriet er konkurs.

– Vi er naturligvis veldig lei oss på vegne av alle ansatte som nå mister jobben sin. Vi har jobba døgnet rundt helt inn til siste time for å finne en løsning, men det har vi dessverre ikke fått til, sier han til avisen.

Økte kostnader

Styrelederen forklarer konkursen med økte priser på råvarer, strøm og transport i kombinasjon med dårlig inntjening. Da styret ikke klarte å innhente ny kapital for videre drift, måtte han i forrige uke innse at «reisen med Geiranger Bakeri er over», som han skriver på sin egen Facebook-side.

Geiranger Bakeri hadde 35 ansatte som nå står uten jobb. Virksomheten besto av til sammen syv selskaper, som ifølge Møre-Nytt har en  samlet gjeld på rundt ni millioner kroner.