Baker- og Konditorlandslaget 2024: Hovedtrener Kjetil Dale Aas (f.v.), Philip Therkildsen, Ingrid Knutsen, Steinar Vitsø Bratset, Oda Marie Andresen, konditortrener Pascal Monet og Victoria Gravdal.

Her er det nye Baker- og Konditorlandslaget

Årets lag har litt færre utøvere enn vanlig, men både bakerne og konditorene går for gull i Nordic Bakery and Pastry Cup.

Publisert

Baker- og Konditorlandslaget 2024 er tatt ut, og utøverne er godt i gang i treningen. Det melder Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF)

Kjetil Dale Aas fortsetter i rollen som hovedtrener. Pascal Monet er ny trener for konditorene, mens bakerne skal ha ulike gjestetrenere i år.

– Når det gjelder lagtrener for bakerne, prøver vi ut en ny modell. Vi henter inn trenere tilpasset det vi skal trene på, og det tror jeg blir veldig bra, sier Aas til BKLF.

Flere nye utøvere

Bakerlaget består i år av Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen. Therkildsen har vunnet Rogalandsmesterskapet to år på rad, og han jobber til daglig som baker i Sirkus Renaa. Knutsen er utdannet baker og jobber til daglig for W.B. Samson.

Konditorlandslagets Victoria Gravdal tok i fjor sølv i verdensmesterskapet iba.UIBC.Cup for konditorer. Hun er klar for et nytt år på laget, hvor hun i år har fått selskap av to nye utøvere: Steinar Vitsø Bratset, som til daglig jobber for Vianvang, og Oda Marie Andresen, som er ansatt i Råde Bakeri. Begge har kokkeutdannelse i tillegg til svennebrev i konditorfaget. Andresen har også noe konkurranseerfaring.

Høyt ambisjonsnivå

I tillegg er det to nye rekrutter på hvert lag i år. Rekruttene har mulighet til å kvalifisere seg til fast plass på landslaget senere.

Men det er altså bare fem utøvere med fast plass på Baker- og Konditorlandslaget 2024.

– Vi er jo litt sårbare siden vi er så få utøvere i år, men de utøverne vi har med oss er alle veldig dyktige og har et høyt ambisjonsnivå. Så vi tror dette blir et bra år. Både bakerne og konditorene går for gull i Nordic Bakery and Pastry Cup, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas til BKLF.

Nordic Bakery and Pastry Cup skal arrangeres i Berlin i slutten av august. 

Powered by Labrador CMS