Smakene sikret sølvet

MÜNCHEN: Norge leverte den aller beste kaken i iba.UIBC.Cup for konditorer.

Publisert Sist oppdatert

- ­­Vi er veldig glade og veldig letta. Det er første gangen Norge tar en medalje i et konditor-VM, så dette er helt fantastisk, sier Hege Andersen til Bakeri.net.

Victoria Gravdal og Xiao Juan Peng utgjorde det norske laget som sikret en historisk sølvmedalje til Norge i iba.UIBC.Cup for konditorer på iba 2023.

- Dette gikk langt bedre enn forventet, sier Victoria, som deltok i et internasjonalt mesterskap for første gang.

Xiao, på sin side, var med på å ta bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie i fjor. Hun forteller at de lå litt etter tidsskjemaet mesterparten av dagen i dag, mye på grunn av onsdagens forsinkelser.

- Men vi klarte heldigvis å redde oss inn igjen, så vi fikk levert i tide.

Det norske laget hadde valgt ulike sjødyr som sitt tema.

God stil og ren jobbing

Hoveddommer i konkurransen, Bettina Schliephake-Burchardt, sier til Bakeri.net at det var smakene som sikret sølvet til Norge.

- Det norske laget var veldig gode på smak, og de leverte den aller beste kaken. Dommerne likte den norske stilen. De fikk også mange poeng for måten de jobbet på, for de jobbet veldig rent.

Sør-Koreas imponerende showpiece og produkter.

Bedre på teknikk

- Hva var grunnen til at Sør-Korea vant?

- Det norske laget manglet litt på teknikk. Her var Sør-Korea en god del bedre, og derfor vant de. 

- Og hvorfor kom Taiwan på tredje?

- Taiwan leverte veldig flotte produkter, men smaken var ikke like god. De mistet noen poeng fordi en del av skulpturen brakk, men det var ikke hovedgrunnen til at de ikke fikk sølvet, forklarer hun.

Taiwan kom på tredje plass i konkurransen med disse produktene.

Norges kake

Den norske kaken, som altså var den beste i hele konkurransen, bestod av en mandelbunn, en feuilletine med melkesjokolade- og karamellsmak, bringebær- og solbærkompott, jordskokk-namelaka, karamellmousse og en bringebær- og solbærglace.

Den norske kaken inneholdt blant annet jordskokk-namelaka.

Norges petit fours

Petit four nummer 1 inneholdt en havtorn-cremeux med timutpepper og havtorn-kremost. Nummer 2 besto av en laminert deig med appelsin- og sitronsmak samt en havtorn-glace. Nummer 3 besto av sandkake-kjeks med kakaosmak, kirsebærpasta og vanilje-namelaka. Nummer 4 hadde en snickers-bunn og inneholdt ellers sjokolademousse og solbær-pannacotta.

Norges petit four nummer 2.
Norges petit four nummer 1.

Norges småbakst

Norge var ellers det eneste landet som satset på wienerbakst i kategorien småbakst/cookies. Disse var smaksatt med aprikos- og lavendelsyltetøy og Crème Fraîche med sitron.

Norges wienerbrød.

Norges konfekter 

Konfekt nummer 1 inneholdt en kaffereduksjon, trøffel og jordskokk-puré. Nummer 2 var laget av 70% guanja-sjokolade og inneholdt blant annet sitron- og kardemommevann, sitronpuré, og en manjari-ganache. Nummer 3 var laget av caramelia-sjokolade, og den inneholdt en karamell-ganache med en klype havsalt samt karamellisert hasselnøtt.

Norges blåskjell-inspirerte konfekt (nummer 1).

Norges marsipanfigurer var formet som seler og blekkspruter.

En stor blekksprut toppet Norges showpiece i sjokolade.
De norske sølvjentene Xiao Juan Peng (t.v) og Victoria Gravdal under premieutdelingen torsdag kveld.
Powered by Labrador CMS