Glade norske bakere etter en overraskende og imponerende tredjeplass i bake-VM i Paris. Fra venstre: Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng og trener Kjetil Dale Aas.

Norge tok bronse i VM !

PARIS: Det er ikke annet enn imponerende. Norge tok en sensasjonell tredjeplass i Coupe du Monde de la Boulangerie i Paris.

Publisert Sist oppdatert

Norge leverte wienerbakst og brød av høy kvalitet og med veldig gode smaker.

Det norske laget bestod av Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng. De har ligget i hardtrening det siste året og møtte ti av verdens beste bakenasjoner til kamp. I konkurransen deltok Taiwan, Costa Rica, Senegal, Danmark, Frankrike, Egypt, Marokko, Sør-Korea, Nederland og Elfenbenskysten. Japan skulle også ha deltatt, men trakk seg på grunn av pandemien.

Tema for konkurransen er «kjærlighet», og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skilte seg ut både på smak og estetikk.

Kjetil Dale Aas blir gratulert av juryformann Makarios Papadopoulos
Kjetil Dale Aas blir gratulert av juryformann Makarios Papadopoulos

Imponerende norsk prestasjon

Norge tok en imponerende tredjeplass! De ble kun slått av Nederland (andreplass) og Taiwan (førsteplass). Det er et imponerende sterkt resultat av Norge og en prestasjon for historiebøkene. Det er første gang Norge er kvalifisert til å delta i Coupe du Monde de la Boulangerie (bake-VM) som i år arrangeres for ellevte gang. Dette er et nivå som har vært langt unna for Norge, men et nivå Norge har nærmet seg de siste årene etter en målbevisst satsing på konkurranser. Det norske lagets prestasjon er derfor en viktig milepæl og til stor inspirasjon for videre konkurransesatsing.

Skarp konkurranse om pallen

Den greske juryformannen Makarios Papadopoulos beskrev det norske laget som «et fantastisk lag med en veldig god trener». Han opplevde at de norske utøverne var godt forberedt, at lagånden var god og at vinnerviljen var sterk.

– Det norske laget «gutset til», og de lyktes. Norge leverte wienerbakst og brød av høy kvalitet og med veldig gode smaker. I tillegg lagde Norge en veldig fin og smart brødskulptur. Det spesielle med den, var muligheten til å bevege på deler av den. Men det må også legges til at det var veldig tett mellom tredjeplassen og fjerdeplassen i denne konkurransen. Faktisk var det under 0,5 poeng som skilte de to lagene her, så det var en vanskelig avgjørelse for juryen. Vi måtte ta en ekstraordinær avgjørelse. Det viktigste Norge har vunnet i dag, er uansett ikke tredjeplassen, men erfaringen fra denne konkurransen.

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. mars. Konkurransen er den tolvte i rekken. Årets lag er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien. Tema for konkurransen er "kjærlighet".

Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

Norske smaker

Norge har satset dristig med norske smaker som både brunost og geitost. Det var derfor knyttet  spenning til hvordan dette ville bli tatt i mot i et internasjonalt sammensatt dommerpanel med grekeren Makarios Papadopoulos som juryformann. Smak har vært Norge sin store satsing og har truffet blink med spennende og særegne norske smaker.

– Kunne ikke gjort det bedre

Det norske laget var også strålende fornøyd med egen innsats, selv om de fikk en liten tidsstraff ved å levere 12 minutter for sent.

– Laget håndterte alle oppgaver akkurat som planlagt. De leverte på alt de har trent på. Jeg synes de har levert 100 prosent. Vi kunne ikke gjort det bedre, sier en glad trener, Kjetil Dale Aas, til Bakeri.net.

De norske produktene

Her kan du se de norske produktene.

Grove brød er Norges varemerke.
Grove brød er Norges varemerke.

Skapte liv

Norge konkurrerte på den siste av tre konkurransedager . På tribunen stod en «hærskare» med nordmenn som skapte liv og røre. Både grunnleggeren av Coupe du Monde de la Boulangerie, Christian Vabret og juryformann Makarios Papadopoulos var med på allsangen «Alt for Norge». Det var også den norske ambassadøren i Paris, Niels Engelschiøn, som var innom den norske den norske konkurranseboksen og den norske delegasjonen på tribunen. Det var kort og godt kjekt å være på den norske delen av konkurransearenaen. Betydningen av det skal man ikke undervurdere.

Det norske laget til høyre for gullvinnerne Taiwan.
Det norske laget til høyre for gullvinnerne Taiwan.

 

Powered by Labrador CMS