- Vi er er stolte over at vår egen konditor Pascal Monet skal delta i konkurransen om tittelen "Årets konditor 2023", står det på nettsiden til Grand Hotel.

– Jeg gleder meg veldig til NM

Pascal Monet (24) er ikke nervøs i forkant av konkurransen Årets Konditor 2023.

Publisert

Det er gjennom utfordringer at man utvikler seg.

Pascal Monet har utdannelse som konditor og chocolatier fra hjemlandet Frankrike.

I 2017 flyttet han til Norge for å jobbe hos sin navnebror Pascal i Oslo. Senere har han også jobbet i restauranten A L’aise og i Grains Bakeri.

For tiden er Monet ansatt som konditor ved Grand Hotel.

NM i konditorkunst 2023

  • arrangeres av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) på messen Umami Arena
  • går av stabelen torsdag 16. februar fra kl. 10 til kl. 16:30
  • har "eventyr" som tema og omfatter tre hovedoppgaver: Sjokoladekonfekt, hovedkake og showpiece
  • skal bedømmes av Knut Harald Sørdal (hoveddommer), Tonje Holtungen, Hege Andersen og Cathrine Nilsen (assistentdommer)
  • står mellom seks finalister som er plukket ut av dommerpanelet: Henrik Falkensten (Britannia, Trondheim), Marthe Kilen (Fru Nelik, Rissa), Pascal Monet (Grand Hotel, Oslo), Rikke Sandanger Rosnes, (Stavanger Conditori, Stavanger), Malin Heggland Skagen (Vaaghals, Oslo) og Caroline Mo Vik (Thon Hotel, Sandven)
  • premieres med medalje, 10.000 kroner, tittelen Årets Konditor 2023, plass på Konditorlandslaget og muligheten til å representere Norge i internasjonale konkurranser

– Hvorfor valgte du å bli konditor?

– Jeg liker å spre glede. Målet mitt som konditor er å få folk til å smile.

– Hvorfor meldte du deg på NM i konditorkunst?

– Jeg tror at det er viktig å gi seg selv noen utfordringer. Det er gjennom utfordringer at man utvikler seg, sier Monet, som har konkurranseerfaring fra mesterskapet «Best young chocolate maker of the Alps».

– Hvordan forbereder du deg til NM?

– Jeg bruker en del tid på både trening og andre forberedelser. Det er mye å tenke på, og det er alltid noe som kan gjøres bedre. Annenhver uke trener jeg sammen med Jared Chuah, som er konditorsjef ved Sommerro House. Jared deltok nylig i sjokolademesterskapet Valrhona C3, og han hjelper meg blant annet på smak.

– Hva tenker du om temaet for NM i konditorkunst?

– Jeg tenker at eventyr er et veldig bredt tema. Det er spennende, for det gir mange muligheter. Jeg har jobbet lenge med det jeg skal lage til Årets Konditor, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir mottatt.

– Kjenner du ikke på konkurransenerver?

– Nei, jeg er ikke nervøs. Jeg gleder meg veldig til NM, sier Monet.

Powered by Labrador CMS