Siden John Helge Inderdal startet det første lefsebakeriet i Lierne i 1989 har han vært igjennom mange oppturer og nedturer. Forrige store nedtur kom i 2017 da han måtte slå det nystartede Drømmebakeriet konkurs. Drømmebakeriets lokaler ble for øvrig kjøpt opp av Baxt kort tid etter konkursen, og Baxt Lierne går nå så det suser.

Selv har Inderdal begynt med røyeoppdrett, og denne satsingen har gitt ham en ny opptur.

– Vi har sprengt alle grenser underveis. Det har vært krevende, men desto artigere å få det til, sier Inderdal til Trønder-Avisa.

Han har bygd om det første lefsebakeriet han startet i Lierne til et anlegg for røyeoppdrett. Anlegget henter vann fra innsjøen Uhlen og har en konsesjon på  .000 tonn røye årlig. I år skal de produsere og slakte 350 tonn, og håpet er å komme opp i en produksjon på 450 tonn sløyd fisk i 2020. Per i dag klarer ikke Blåfjell, som selskapet heter, å produsere så mye sløyd røye som markedet etterspør. Sverige, Finland, Danmark og Frankrike er hovedmarkedene, i tillegg til Norge.

– Markedet er stort, og for oss er det god lønnsomhet i anlegget når vi kommer opp i en produksjon på 450 tonn, sier arbeidende styreleder i Blåfjell, Håvard Belbo.