Hvor viktig helse er for forbrukeren, er det tidvis delte meninger om.  Men selv om tall viser at helsefokuset blant norske forbrukere flater ut, er det ingen tvil om at mange er veldig opptatt av hva de spiser i seg og hvilken effekt maten har. Sunn mat er på topp fem listen over hva nordmenn bryr seg om når de skal bruke penger på mat, fortalte forbrukerinnsiktsekspert Ole Petter Nyhaug i Opinion til bakeri.net før helgen.

I Idun er helse et satsingsområde og med Fit4Life, en sammensatt fiberblanding som reduserer mengden karbohydrater med 30 prosent i bakervarer, kan bakeren selv sette preg på sunne produkter.

På Idun idémesse viste produktsjef Trond Olsen frem eksempler på produkter med et sterkt helsefokus, hvor Fit4Life brukes. For eksempel hjertebrød, glutenfritt knekkebrød, sensiva produkter uten tilsatt gluten og med surdeig for folk med sensitiv tarm, whole and pure, brød uten mel og gjær og fiber basert på erteskall med gode baketekniske egenskaper, for tilsetning i brød som skal ha høyere fiberinnhold.