Remy Corbet, som til daglig er produktsjef for Mesterbakeren, var en av dommerne i iba.UIBC.Cup for bakere på iba 2023.

– Det har vært en fantastisk opplevelse

MÜNCHEN: Remy Corbet satt i juryen som kåret vinnerlaget i VM for bakere på iba 2023.

Publisert Sist oppdatert

Fra 22. til 24. oktober ble verdensmesterskapet iba.UIBC.Cup for bakere arrangert på iba-messen i München. Norge stilte ikke med lag i konkurransen denne gangen, men vi var i det minste representert med en norsk baker i juryen. 

Remy Corbet forteller at det var en fantastisk opplevelse å være dommer i verdensmesterskapet iba.UIBC.Cup for bakere.

Mesterbakerens produktsjef siden 2010, og tidligere trener for det norske bakerlandslaget, Remy Corbet, var nemlig en av fire fagdommere i mesterskapet. 

Nye ideer med hjem

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse, forteller en sliten, men glad Remy Corbet til Bakeri.net rett etter premieutdelingen på iba tirsdag kveld.

Han forklarer at det har vært tre intensive og krevende dager.

– Samtidig som det har vært veldig givende å jobbe sammen med så mange andre profesjonelle bakere fra hele verden. Jeg har lært mye nytt og fått mange nye ideer, utdyper han.

To ulike VM-konkurranser

Remy Corbet var selv med som utøver i et VM for bakere for bare halvannet år siden. Sammen med Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng sikret han en historisk bronse til Norge i Coupe du Monde de la Boulangerie i mars 2022.

– Sammenlignet med Coupe du Monde er iba.UIBC.Cup en mye mer åpen konkurranse. Det er ikke like strenge regler for hva og hvor mye som skal lages. Dermed blir det også litt krevende å være dommer til tider, og det har jeg gitt presidenten i UIBC en tilbakemelding på, forteller Corbet.

Overraskende jevnt

– Hva kan du si om nivået i denne konkurransen?

– Nivået var veldig høyt, og det var overraskende jevnt mellom alle lagene. Som vanlig var flere av de asiatiske lagene spesielt gode, men de andre lagene lå ikke så langt bak denne gangen. Det betyr at mange nasjoner har hevet nivået sitt noen hakk, og det er veldig gledelig å se. Samtidig betyr det jo at Norge må trene enda hardere for å kunne fortsette å hevde seg i toppen fremover, sier Corbet.

Presentasjon av jurymedlemmene på iba.UIBC.Cup for bakere på iba 2023.
Powered by Labrador CMS