Skolebrød er noe av det mest populære norske bakerier har å by på. Det selges over 8000 tonn skolebrød hvert år i Norge.
Skolebrød er noe av det mest populære norske bakerier har å by på. Det selges over 8000 tonn skolebrød hvert år i Norge.

– Bli med på Skolebrødets dag!

Listen over bakerier og butikker som skal markere Skolebrødets dag fredag 21. juni er allerede lang, men kan gjerne bli enda lengre.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det bare for bakerne å slenge seg med.

I 2017 tok Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) initiativ til en årlig feiring av skolebrødet siste fredagen før sommerferien. Det ble en suksess, og derfor skal Skolebrødets dag nå feires for tredje gang. I år er dagen lagt til fredag 21. juni, som for de fleste av landets elever er siste skoledag før ferien.

– Det må være lov å unne seg et skolebrød for å feire at ferien er like rundt hjørnet, mener daglig leder i OBK, Torunn Nordbø.

På OBKs nettside har hun lagt ut en oversikt over bakerier og butikker som skal være med på å markere Skolebrødets dag i år.

– Her er det selvsagt plass til flere, og jeg vil oppfordre alle i baker- og konditorbransjen til å bli med. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de som har vært med tidligere år, så jeg opplever at dette er en markering bakerne liker å være med på, sier Nordbø.

Lett å være med

Ønsker du å melde din bedrift på Skolebrødets dag, er det bare å sende en mail til Nordbø på torunn@brodogkorn.no. Og du bestemmer selv hvordan dagen skal markeres hos deg. Gode tilbud, konkurranser og nye oppskrifter har vært med på å markere dagen tidligere år.

– I år har vi opprettet et event for Skolebrødets dag på Facebook. Dette kan bakerne dele, hvis de vil. Vi har også sendt ut en pressemelding med litt info fra en undersøkelse vi gjennomførte i forbindelse med Skolebrødets dag i fjor. Det har allerede gitt oss spalteplass i VG, så nå er det bare for bakerne å slenge seg med, sier Nordbø.

For første gang

Ryfylke bakeri og konditori er et av flere helt nye navn på listen over deltakende bakerier og butikker i år. Daglig leder Gunvor Fiskå forteller at hun har hørt mye positivt fra de bakeriene og konditoriene som har vært med tidligere år.

– I tillegg har jeg sett hvor stor Kanelbullens dag har blitt i Sverige, og jeg mener vi burde ha noe tilsvarende i Norge. Derfor vil vi nå være med på å feire Skolebrødets dag, eller Skulebollens dag, som vi kaller det her hos oss. Jeg tror det kan bli en kul greie, sier hun.

Fiskå forteller at bakeriet vil ha gode tilbud på skolebrød denne dagen. Hun vurderer også å arrangere en konkurranse.

 

Powered by Labrador CMS