Daglig leder Martin Berntsen (t.v.) og Ole John Berntsen i Naustdal Dampbakeri.
Daglig leder Martin Berntsen (t.v.) og Ole John Berntsen i Naustdal Dampbakeri.

Bedre enn forventet etter Coop-kutt

Naustdal Dampbakeri har klart å holde omsetningen oppe til tross for at selskapet i fjor mistet store deler av leveringsavtalen med hovedkunden Coop.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har inntrykk av at kundene skriker etter våre produkter.

Det så mørkt ut da Naustdal Dampbakeri i fjor vår mistet store deler av sin leveringsavtale med Coop.

— Med den nye Coop-avtalen mister vi 60-70 % i volum, noe som betyr om lag 15 millioner kroner i omsetning. Dette er dramatisk og vil få store konsekvenser for Naustdal Dampbakeri, sa daglig leder Martin Berntsen til Bakeri.net da.

Men sammen med resten av ledelsen i bakeriet begynte han raskt å se etter alternative salgskanaler som kunne demme opp for den kommende omsetningssvikten. Og nå som regnskapstallene for 2017 er lagt frem, ser det ut til at de har lyktes godt med omstillingen. Naustdal Dampbakeri AS kan nemlig skilte med en omsetning på 53,3 millioner kroner i 2017, noe som bare er to millioner kroner ned fra 2016.

Kundene bestemmer

— Det har gått bedre enn forventet, blant annet fordi vi fikk en ny leveringsavtale med Rema 1000 nesten samtidig, bekrefter en fornøyd Martin Berntsen.

Kuttet i Coop-avtalen ble heller ikke like stort som først forespeilet. I tillegg har noen av Coop-butikkene – etter ønske fra kundene – snudd og begynt å ta inn igjen flere produkter fra Naustdal Dampbakeri.

— Tror dere det vil være mulig å ta tilbake enda mer av det tapte?

— Vi håper på det. Jeg er av den oppfatning at det er kundene som bestemmer, og jeg har inntrykk av at kundene skriker etter våre produkter, sier Berntsen.

Satser på egne utsalg

Han legger til at god kafédrift i 2017 også bidro til å holde inntektene oppe.

— Vi åpnet to nye kaféutsalg i fjor, og fremover kommer vi til å satse enda mer på kafédrift, forteller han.

— Planlegger dere å åpne flere nye kafeer?

— Vi ser hele tiden etter nye steder å åpne, men det må eventuelt passe med rutene våre, og det må være en del folk der. Utfordringen her i Sogn og Fjordane er at det er lite folk og store avstander.

Positivt også i år

2018 blir det første hele året med redusert Coop-avtale, så Berntsen regner med at kuttet vil synes mer i årets regnskap.

— Vi jobber fortsatt med å holde volumet oppe og kostnadene i sjakk. Så langt ser det greit ut, og vi kommer i hvert fall til å gå i pluss, sier han.

 

 

Powered by Labrador CMS