Selv om den nye Rema 1000-avtalen ikke kan dekke opp for produksjonen de mister, så er det likevel et steg i riktig retning for Naustdal Dampbakeri og daglig leder Martin Berntsen er glad for å komme inn i Rema 1000.

– Det er jo litt tilfeldig at avtalen med Rema 1000 kommer omtrent samtidig med nyheten om den nye avtalen med Coop. Vi har jo en stund forstått hvilken vei det ville gå i forhold til Coop og vi har jobbet for å finne nye distribusjonskanaler og berge arbeidsplasser. Så denne avtalen er klart et steg i riktig retning og vi er glade for den, forteller Martin Berntsen til Bakeri.net.

Vet ennå ikke omfang

– Vil denne avtalen demme opp for produksjonsreduksjonen som følge av den nye Coop-avtalen?

– Nei, det vil den ikke. Vi skal inn med tre sorter brød i seks Rema 1000 butikker. Det dreier seg om to butikker i Florø, tre i Førde og en i Sandane. Vi vet ennå ikke helt omfanget av avtalen, men den vil ikke demme opp det vi taper, dessverre. Vi kommer ikke utenom nedbemanning med mindre noe prekært skjer innen juni, da den nye Coop-avtalen trer i kraft, sier Berntsen.

Mer lokalt i Rema 1000

Coop vil fremdeles være den største samarbeidspartneren til Naustdal Dampbakeri til tross for mindre levering.

– Vi kan kanskje levere mer i Rema 1000 etter hvert avhengig av hvordan vi selger. I Remas nye strategi legges det opp til mer lokalmat og det er bra for oss. Vi må se hvordan det går, vi er fremdeles tidlig i prosessen. Vi må bare jobbe på for å få solgt våre produkter der vi kan. Men Coop vil fremdeles være vår største kunde, sier Berntsen.

Til avisa Firda sier regiondirektør i Rema 1000, Jan Arild Byttingsvik, at Rema 1000 skal satse på mer lokale varer i tiden fremover.

– Til å begynne med blir det tre variantar, og avtalen er ikkje så stor, men han kan bli mykje større. Avhengig av korleis det går framover, held vi ope for å ta inn meir frå Naustdal Dampbakeri, forteller Byttingsvik til Firda.