Målet med inspirasjonsdagen var å skape et arena for deltagere fra bakeri, industri og dagligvarebransjen.

– Jeg opplever dagen som veldig positiv, med mye energi. Programmet var variert. Bransjene er normalt veldig stykket i hver sin nisje. Vi ønsket å arrangere en dag hvor man kunne dele kunnskap og inspirasjon på kryss og tvers av fagområdene, sier direktør og forretningsutvikler Elisabeth Viken Klokkervold i Møllerens AS.

 

Trendanalyser

Forbrukertrendene i et norsk og globalt perspektiv var et av av temaene som ble grundig belyst under konferansen. Matkulturen og spisevanene er nå i endring med mer fokus på smaksopplevelse, individualitet og bærekraftig produksjon.

I Norge går fokuset på helse svakt ned. Nå er smaken, lokale mattradisjoner og tilhørighet blitt viktigere. Karbofrykten er på hell. Det samme gjelder fett.

Det norske folket vender ryggen til ferdigmat, salt, kjøtt og pølser.

 

Slik lykkes du

En inspirasjonsdag inneholder selvsagt gode historier om hvordan folk har klart å lykkes i sin nisje. Norske Nina Brøndmo, gründer og eier av Bakeri Brooklyn, driver to bakerier og en restaurant i New York.

– Lidenskapen og viljen er grunnoppskriften for å lykkes. Mulighetene finnes der. Vil man nok, så vil man lykkes, sier hun til Bakeri.net.