Xiao Juan Peng i aksjon under Coupe du Monde de la Boulangerie i fjor.

– Alt kan skje

Xiao Juan Peng (25) og Victoria Gravdal (22) har bare én fellestrening igjen før de skal delta i VM for konditorer.

For første gang på mange år skal Norge delta i verdensmesterskapet iba.UIBC.Cup for konditorer. Konkurransen finner sted på iba-messen i München 25. og 26. oktober. Her er det Xiao Juan Peng (25) og Victoria Gravdal (22) som skal forsvare Norges ære i konkurranse mot Sør-Korea, Taiwan og Tyskland. 

Det norske laget ble tatt ut like etter påske, og siden den gang har jentene trent jevnt og trutt.

Vi ligger godt an med treningen, og håpet vårt er å ta medalje, sier Xiao til Bakeri.net i forkant av den nest siste fellestreningen.

Xiao er utdannet både baker og konditor, og hun jobber til daglig ved Naustdal Dampbakeri i Førde. I fjor var hun med på det norske laget som vant bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie, men dette blir hennes første møte med iba.Cup. 

Ukjente motstandere

– Vi vet ikke helt hva som møter oss i denne konkurransen. Det er tre sterke nasjoner som vi skal konkurrere mot, men vi vet ikke noe om nivået til akkurat disse utøverne, sier Xiao til Bakeri.net.

Hun forteller at de har søkt etter sine konkurrenter på Instagram, men at de ikke har funnet noen profiler på dem.

– Så vi vet ikke hva vi skal slåss mot. Vi må rett og slett bare gjøre vårt aller beste og håpe at det går rette veien. Jeg tenker at alt kan skje.

Kjekkere med sjokolade

I Coupe du Monde lagde Xiao showpiece i brød. Denne gangen skal hun lage showpiece i sjokolade, i tillegg til litt pynt i sukker.

– Det var gøy å lage brødskulptur, men jeg synes at det er enda kjekkere å jobbe med sjokolade. Jeg har mer erfaring med sjokolade, og det er et materiale som lettere lar seg fikse dersom noe skulle gå galt, sier hun.

– Blir veldig spennende

Victoria, på sin side, skal lage kake, petit four, konfekt, marsipanfigurer og søtbakst. Hun har deltatt i Rogalandsmesterskapet flere ganger, men iba.Cup blir hennes første internasjonale konkurranse.

– Jeg har litt nerver, men jeg gleder meg også. Det blir veldig spennende, sier Victoria, som til daglig jobber ved Sola Strand Hotel.

Powered by Labrador CMS