Torsdag 15. mars blir With Bakeri til With Bakeri og Konditori. Kjersti With utvider nemlig sitt populære bakerikonsept med konditoridrift.

— Det er noe jeg egentlig har hatt lyst til å gjøre lenge, men tidligere har vi ikke hatt plass, forteller hun.

With er utdannet politi, men gikk etter hvert over til kafé- og bakeridrift. I 2011 åpnet hun Brød og Kaffe i Storgata i Tønsberg, og kort tid senere utvidet hun med en avdeling til på biblioteket i byen. Deretter åpnet hun enda en ny avdeling i Wilhelmsens House.

Til slutt ble produksjonslokalet i Storgata for lite, og derfor flyttet hovedavdelingen med produksjon inn i nye lokaler i Bydelshuset i 2016. Dette ble den fjerde With-kaféen i rekken i Tønsberg.

— Bedriften hadde allerede flere ansatte med fagbrev i konditorfag, og da vi også fikk mer plass, lå alt til rette for å utvide med kakeproduksjon, sier With til Bakeri.net.

Spiselige blomster

Hun startet arbeidet med å nedsette en prosjektgruppe bestående av både konditorer og noen ansatte med god kjennskap til blant annet sosiale medier. Prosjektgruppen fikk hovedansvaret for research og utvikling av konditorikonseptet.

— Prosessen har vært både utfordrende og spennende. Vi har filosofert over hva kaker er i 2018 og hva som er vår stil, forteller With.

Prosjektgruppen landet til slutt på en moderne stil med en vri.

— Vi satser på en blanding av den rustikke trenden og trenden med å bruke spiselige blomster og bær som pynt. Det blir ingen ferdigkjøpte marsipanroser på våre kaker. De skal skille seg ut og det skal være tydelig hvor de kommer fra, sier With.

Foto: Geir Solberg

Trendy høye kaker

I første omgang skal konditoriet hennes tilby 14 ulike kaker. Mange av dem er trendy høye, og derfor måtte prosjektgruppen også designe og spesialbestille egne kakeesker.

Men selv om With-kakene vil ha et nytt og moderne uttrykk, vil mange av dem smake nokså tradisjonelt.

— Vi kommer for eksempel til å ha både bløtkake, ostekake, gulrotkake og marsipankake. Men vi kommer også til å ha en laktosefri kake, en glutenfri kake og en raw food-kake. Etter hvert kommer vi også til å satse på sesongkaker, forteller hun.

Foto: Geir Solberg

Instagram inspirerte

— Hvor har dere hentet inspirasjon til de nye kakene deres?

— Det er nesten litt flaut å si det, men aller mest inspirasjon har vi nok hentet fra Instagram. Jeg synes det er veldig fascinerende å følge med på kaketrender der, svarer With, som for tiden har det «helt vilt»travelt med å forberede alt til konditoriets åpning 15. mars.

— Akkurat nå jobber vi med å ferdigstille den nye nettsiden vår. Der vil det bli mulig å bestille kakene våre, både for henting og hjemlevering, forteller hun.

Foto: Geir Solberg