VM for unge bakere skulle egentlig ha vært arrangert i Taiwan i mars i år, og der skulle de norske landslagsutøverne Cathrine Olsen og Caroline Åsen ha deltatt. Men på grunn av koronapandemien ble mesterskapet utsatt til juli. Det lot seg imidlertid ikke gjennomføre i juli heller.

I august hadde Cathrine og Caroline egentlig avfunnet seg med at konkurransen ikke ville bli noe av. Men de ble svært glade da de fikk beskjed om at VM for unge bakere skulle gjennomføres på Sirha-messen i Lyon i januar 2021.

Denne uken fikk de imidlertid en ny kontrabeskjed. Arrangøren av Sirha sendte torsdag ut en pressemelding om at messen flyttes til månedsskiftet mai/juni. Dette på grunn av den seneste tids oppblomstring av smitte i mange europeiske land. GL Events tar nå sikte på å arrangere Sirha i Lyon fra 29. mai til 2. juni 2021.

Ikke helt uventet

– Vi fikk beskjed om utsettelsen i går, og vi ble ikke veldig overrasket, sier hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

Han forteller at de egentlig forventet en utsettelse, og at han heller ikke blir overrasket om det kommer flere.

– Vi trente for fullt mot konkurranse i januar. Men med tanke på smittesituasjonen i Europa nå, var vi uansett ikke sikre på om vi ville ta sjansen på å reise nedover. Nå kommer vi til å trene mot konkurranse i mai/juni, men jeg tror egentlig ikke at den vil la seg gjennomføre da heller. Jeg tror ikke den vil bli gjennomført i 2021 i det hele tatt. Det vil i så fall forutsette at en koronavaksine blir tilgjengelig ganske snart, sier Dale Aas.

Kjetil Dale Aas er Baker- og Konditorlagets hovedtrener.

Kjetil Dale Aas er Baker- og Konditorlagets hovedtrener.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

24 konkurranser

Hele 24 konkurranser, deriblant Bocus d’Or og finalen i Coupe du Monde de la Pâtisserie, skulle vært gjennomført på Sirha-messen i januar.

Samtidig med offentliggjøringen av messens nye tidspunkt, annonserte arrangøren at Sirha nå bytter navn til Sirha Food.