Det er utøverne Caroline Åsen og Cathrine Olsen som skal representere Norge og bakerlandslaget i konkurransen.

– Dette blir utrolig spennende, krevende og litt skummelt. Vi vet at nivået på de vi skal konkurrere mot er veldig høyt, men vi håper at vi skal få vist oss frem, sier Caroline Åsen til Bakeri.net.

Sikter mot en kategoriseier

Landslaget ble invitert til å være med på UIBC VM for unge bakere via Günther Koerffer, som var hoveddommer i nordisk mesterskap tidligere i år. Koerffer er også president i den europeiske bakerorganisasjonen CEPB og visepresident i UIBC.

– Vi drar til Taiwan med den hensikt å ta hjem en kategoriseier. Å vinne hele konkurransen er å gape for høyt, flere av landene vi skal møte har et meget høyt nivå. Men vi skal ikke forsvinne helt i konkurransen og har mål om å vise oss frem og bli sett. For oss er en kategoriseier i denne sammenhengen et gull, sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener for BKL.

Corbet skal dømme

Det er Dale Aas som skal være lagtrener i forbindelse med konkurransen, som arrangeres i Taipei, hovedstaden i Taiwan. Remy Corbet, som til daglig er lagtrener for bakerne er invitert som dommer i samme konkurranse.

Corbet tror Olsen og Åsen kan gjøre det godt og ser selv frem til dommergjerningen.

– Jeg er veldig glad for og stolt av å kunne representere Norge i Taipei som dommer. Dette er første gang jeg er dommer i en så stor konkurranse og jeg håper og tror det blir lærerikt og inspirerende for min egen del, sier Remy Corbet til Bakeri.net.

Alle hjelper til

– Det er mulig for Cathrine og Caroline å ta en seier i en av kategoriene, men konkurransen blir knallhard. Dette en god mulighet for jentene å skaffe seg erfaring og trygghet, de vil vokse av å delta i slikt selskap og de kan lære mye teknisk fra sine konkurrenter. Nå blir det hard trening fremover, vi skal trene i julen og alt, vi tar ingen pauser nå. Vi skal jobbe hardt og da vil vi få resultater, som vi fikk i Nordisk tidligere i år. Hele bakerlaget skal hjelpe til å utvikle produktene på smak, utseende og det kreative, så dette blir bra, sier Corbet.

Skal samarbeide om showpiecen

– Så langt er ingen produkter satt, dette skal vi jobbe med den nærmeste tiden. Konkurransen er lagt opp slik at Cathrine og Caroline begge lager de samme produktene underveis i konkurransen, så skal de samarbeide om showpiecen. Både Cathrine og Caroline, samt teamet rundt, er positive og klare for å legge ned masse hardt arbeid, slik at vi blir lagt merke til ute i verden, sier Dale Aas.

Bare trening i fire måneder

– Hvordan blir det å konkurrere mot så mange gode lag, hva kan du hente faglig tror du?

– Det er garantert masse å lære, både i forhold til hvordan vi gjennomfører konkurransen, men også av å se hvordan de beste gjør det. Vi kan lære teknikk og hvordan de andre jobber sammen, så jeg tror jeg kan øke egen fagkompetanse av å delta i denne konkurransen, sier Caroline Åsen.

– Nå blir det fullt treningtrykk fremover. Jeg har gitt beskjed til venner og familie at de ikke kommer til å se noe særlig til meg de neste fire månedene, men det er det som må til hvis vi skal ha noen sjanse til å hevde oss. For det er mulig å havne på øverste del av resultatlista og vinne en kategoriseier. Men da må vi stå på frem mot konkurransen, sier Åsen.