Idun Idémesse ble sist arrangert i 2019.

Vil vise frem et hav av muligheter

Deler av programmet er klart, og snart åpner påmeldingen til Idun Idémesse 2022.

Publisert Sist oppdatert

Nå blir det veldig moro å møtes igjen.

Til høsten er det igjen klart for en ny idémesse hos Idun Industri på Hvam utenfor Oslo. Messen ble etablert i 1993 og har siden blitt arrangert cirka hvert tredje år.

– Sist gang var i 2019, omtrent et halvt år før hele landet ble stengt ned på grunn av koronaviruset. Derfor har vi nesten ikke sett kundene og samarbeidspartnerne våre siden den forrige messen, og nå blir det veldig moro å møtes igjen, sier marketingdirektør Brit Bjørkli til Bakeri.net.

Hun forteller at hovedtemaet for årets messe er «Et hav av muligheter». Programmet er videre delt inn i de tre undertemaene «Den trygge havn», «Nyheter i sikte» og «Alt på ett sted».

«Den trygge havn» handler om bærekraft og matsikkerhet, mens de to andre handler om å vise frem nye produkter og trender, i tillegg til den store fordelen ved å være Idun-kunde:

– Hos oss får du kjøpt alt fra ingredienser og bake-off til utstyr og emballasje, sier Bjørkli.

Brit Bjørkli, marketingsjef i Idun Industri, gleder seg til å samle bransjen igjen.
Brit Bjørkli, marketingsjef i Idun Industri, gleder seg til å samle bransjen igjen.

Tre seminarer

Messen vil være åpen fredag 23. september og lørdag 24. september. Tradisjonen tro skal arrangementet avsluttes med en stor fest lørdag kveld. Alt vil finne sted i Iduns lokaler på Hvam, som ligger cirka to mil fra Oslo sentrum.

– Vi får mange spørsmål om overnatting, og som vanlig vil det være mulig å reservere rom på Quality Hotel Olavsgaard gjennom oss. Dette hotellet ligger like i nærheten, og derfor pleier veldig mange messedeltakere å bo der, sier Bjørkli.

Hun jobber for tiden med programmet, som blant annet vil bestå av tre små seminarer. Bjørkli forteller at det skandinaviske trendinstituttet Pej-gruppen kommer for å snakke om trender innen bakervarer og smak. Et annet seminar vil handle om bærekraft og hva bærekraft innebærer for baker- og konditorbransjen.

– Og så blir det et siste seminar der innholdet ikke er helt bestemt ennå. Men sannsynligvis blir det noe om sosiale medier og hvordan bransjen kan utnytte sosiale medier bedre. Dette temaet var det stor interesse for på den forrige messen.

To fluer i en smekk

Bjørkli forteller at alle Idun-ansatte er involvert i arbeidet med messen og at alle vil være tilstede under arrangementet.

– Slik sett er messen en fin anledning til å møte noen flere av oss som jobber i Idun Industri. Mest sannsynlig vil også Baker- og Konditorlandslaget være tilstede.

Invitasjoner til Idun Idémesse 2022 vil bli sendt ut ganske snart, og påmeldingen til messen åpner i midten av juni. Med tanke på at mange kunder og samarbeidspartnere kommer langveisfra, avholdes Idun Idémesse rett etter Møllerens Inspirasjonsdag. Dermed er det mulig å få med seg to store og viktige bransjetreff på samme Oslo-reise.

 

Powered by Labrador CMS