Boller er populært. Bolleland (Shell-stasjonen) på Espa selger om lag 1,75 millioner boller i året, men nå har det dukket opp en konkurrent som vil slå dem, skriver Dagbladet.

Prix-butikken på Oslo S har nemlig overgått millionen i 2018, og neste mål er å selge mer enn de gjør på Espa.

– Vi rundet en million solgte boller i slutten av november, nå ligger vi på mellom 1,1 og 1,2 millioner, sa butikksjef i Prix, Steinar Ohr til Dagbladet i desember.

– Nå har vi bare én foran oss i landet, og det er Shell-stasjonen på Espa.

Ikke bekymret på Espa

På Espa er de ikke det minste bekymret for å miste tittelen som Norges mestselgende bolleutsalg.

– Jeg hører at Prix bikker en million, men de selger dem ikke, de gir dem bort, sier daglig leder og medeier på Bolleland, Roger Danielsberg til Dagbladet.

På Bolleland regner Danielsberg med å selge 1,75 millioner boller i løpet av 2018 og han ser ikke på Prix som en reell konkurrent. Dessuten har Prix 50 000 kunder per uke, det samme som Bolleland har per måned.

Prisforskjell

Prisen på bollene hos de to storselgerne er heller ikke lik. Prix tar 16 kroner for en pakke med tre boller, mens du på Espa må ut med 39 kroner for tre.

– 39 kroner for en trepakk? Da tar han seg godt betalt. Vi tjener penger på boller vi også, men ikke i nærheten av det han må gjøre, sier Ohr til Dagbladet.