Vegetar- og vegantrenden er på full fremmarsj. Her ligger Norge noe etter, men i andre land har dette blir store markedet for matprodusentene.

Millioner «nye» kunder

I Tyskland er 7,8 millioner mennesker vegetarianere og rundt en million mennesker er veganere. Tallene er hentet fra den tyske vegetar-organisasjonen VEBU. Ifølge European Vegetarian Union (EVU) er nå 2 prosent av befolkningen i Belgia vegetarianere. I Østerrike er det 3 prosent, i Sveits 5 og i USA 4 prosent. I India antall vegetarianere er tradisjonelt særlig høy. Her er anslagsvis 20-40 prosent av befolkningen vegetarianere.

På toppen av dette er mange fleksitarianere som er interessert i vegetarisk- og veganmat og drikke. I sum vil dette påvirke enda mer av detaljhandel og matsektoren fremover.

Også i søtsaker og snack

Vegetar- og veganprodukter har også med hell etablert seg i søtsaker og snackssegmentet i løpet av de siste årene. Dette blir veldig tydelig på verdens største messe for søtsaker og snacks, ISM, som arrangeres fra 29. januar til 1. februar 2017 i Cologne i Tyskland. Her er det over 1 600 leverandører og hele 290 av dem vil presentere vegetarprodukter på messen. Så mange som 230 utstillere tilbyr også veganprodukter. Det er en sterk økning i forhold til fjorårets messe der 160 utstillere presenterte vegetarprodukter og 113 utstillere presenterte veganprodukter.

Vegan muslibar med tørket økologiske bær, nøtter og vegansjokolade.

Foto: YAY Images