Vegetar- og veganprodukter har også med hell etablert seg i søtsaker og snackssegmentet i løpet av de siste årene.
Vegetar- og veganprodukter har også med hell etablert seg i søtsaker og snackssegmentet i løpet av de siste årene.

Vegetar og vegan preger messe

I Tyskland er hele 7,8 millioner mennesker nå vegetarianere! Disse sterke trendene preger også verdens største messe for søtsaker og snacks, ISM.

Publisert Sist oppdatert

– Vegetar- og veganprodukter har også med hell etablert seg i søtsaker og snackssegmentet i løpet av de siste årene.

Vegetar- og vegantrenden er på full fremmarsj. Her ligger Norge noe etter, men i andre land har dette blir store markedet for matprodusentene.

Millioner «nye» kunder

I Tyskland er 7,8 millioner mennesker vegetarianere og rundt en million mennesker er veganere. Tallene er hentet fra den tyske vegetar-organisasjonen VEBU. Ifølge European Vegetarian Union (EVU) er nå 2 prosent av befolkningen i Belgia vegetarianere. I Østerrike er det 3 prosent, i Sveits 5 og i USA 4 prosent. I India antall vegetarianere er tradisjonelt særlig høy. Her er anslagsvis 20-40 prosent av befolkningen vegetarianere.

På toppen av dette er mange fleksitarianere som er interessert i vegetarisk- og veganmat og drikke. I sum vil dette påvirke enda mer av detaljhandel og matsektoren fremover.

Også i søtsaker og snack

Vegetar- og veganprodukter har også med hell etablert seg i søtsaker og snackssegmentet i løpet av de siste årene. Dette blir veldig tydelig på verdens største messe for søtsaker og snacks, ISM, som arrangeres fra 29. januar til 1. februar 2017 i Cologne i Tyskland. Her er det over 1 600 leverandører og hele 290 av dem vil presentere vegetarprodukter på messen. Så mange som 230 utstillere tilbyr også veganprodukter. Det er en sterk økning i forhold til fjorårets messe der 160 utstillere presenterte vegetarprodukter og 113 utstillere presenterte veganprodukter.

Vegan muslibar med tørket økologiske bær, nøtter og vegansjokolade.
Vegan muslibar med tørket økologiske bær, nøtter og vegansjokolade.
Powered by Labrador CMS