Nybakt gullvinner i NM Ung Baker, Cathrine Olsen, vil konkurrere mer.
Nybakt gullvinner i NM Ung Baker, Cathrine Olsen, vil konkurrere mer.

Vant med høstsmaker

Cathrine Olsen vant NM Ung Baker med høstsmaker. Og selv med måneder med knallhard trening, er hun klar på at konkurrere, det skal hun gjøre mer av!

Publisert Sist oppdatert

Jeg høstet mange erfaringer som jeg kan ta med meg på neste konkurranse.

Det er en glad Cathrine Olsen vi snakker med etter premieutdelingen. Og så er hun glad for å være ferdig.

– Ja, det er veldig deilig å være ferdig. Det har vært lite fritid på noen måneder nå.

Som rekrutt på landslaget har hun brukt hele sommeren på trening sammen med Ivar Bakke og Nikolai Meling. Hun var også med til VM. Deretter har det vært fullt fokus på hennes eget program. Alt dette har vært kombinert med jobben som baker i Fardal Bakeri og Konditori. Nå blir det kun jobb og et litt mer sosialt liv på fritiden.

Mest fornøyd med poringen

– Hva er du mest fornøyd med i din prestasjon?
– Jeg er mest fornøyd med poringen i bagettene. Og eplebollen ble også veldig bra og brødene er jeg også fornøyd med. Alt i alt gikk det meste bra. Det var noen småting som ikke helt gikk som det skulle, men det endte godt.

Vant med norske høstsmaker

– Hvordan uttrykte du temaet «Nyt Norge» i dine produkter?
– Jeg valgte norske høstsmaker. I brødet med fordeig brukte jeg gulrot, røstet havre og røstede valnøtter. I brødet med 100% grovt brukte jeg norske epler og røstede hasselnøtter. I eplebollen var det norske epler og kanel og i den andre hvetebaksten brukte jeg blåbær og vanilje. I mine wienerprodukter brukte jeg bringebærgelé og trollkrem. Bagettene var klassiske, men bakt med surdeig.

Dette sa dommerne.

– Nerver?
– Ja, litt den første konkurransedagen hadde jeg litt nerver, men dag to gikk det mye bedre. Men alt i alt hadde jeg mye mer nerver på svenneprøven.

Noen av Cathrines produkter; oppe til venstre: Eple og hasselnøttbrød, wienerbrød med trollkrem og vaniljekrem, baguette med surdeig og «bolle» med eplefyll.
Noen av Cathrines produkter; oppe til venstre: Eple og hasselnøttbrød, wienerbrød med trollkrem og vaniljekrem, baguette med surdeig og «bolle» med eplefyll.

Vil konkurrere mer

– Så du er ikke skremt fra å delta i nye konkurranser?
– Nei, jeg er ikke det. Jeg meldte meg på for å få konkurranseerfaring og få et innblikk i «mindsettet» og hvordan det er å være i en konkurranse med stress fra publikum og med maskiner som du ikke kjenner fra før. Jeg høstet mange erfaringer som jeg kan ta med meg på neste konkurranse.

– Det blir flere konkurranser?
– Ja, jeg det er målet. Jeg håper å bli tatt opp som fast medlem av landslaget og det vil gi meg ny erfaring. I tillegg har jeg mål om å melde meg på NM for seniorer om to år, sier Olsen som har blitt mer motivert enn skremt med sin første konkurransedeltakelse.

– Og produktene; kommer de i salg hos Fardal Bakeri og Konditori?
– Det vet jeg ikke. Noen av produktene har vært i disken når jeg har trent, men hva som skjer fremover har vi ikke snakket så mye om, sier en glad Olsen avslutningsvis til Bakeri.net.

Da er det bare å si: Slike jenter vil Norge (og bransjen) ha!

 

Powered by Labrador CMS