Tvunget til oppsigelser

23 medarbeidere mister jobben.

Publisert Sist oppdatert

Vi i Bakeriet mister nær 50 prosent av omsetningen vår.

Bakeriet AS er tvunget til å kutte til sammen 14,5 årsverk ved sine bakerier i Mo og Brønnøysund. Totalt vil 23 medarbeidere bli rammet av nedskjæringene, 20 i Mo og 3 i Brønnøysund.

– Bakgrunnen for de dramatiske grepene er at Coop fra nyttår åpner et eget Goman-bakeri på Fauske, og dette bakeriet skal levere brødvarer til alle Coop-butikkene i hele Nordland fylke. Dette fører til at vi i Bakeriet mister nær 50 prosent av omsetningen vår, og det er denne situasjonen vi er tvunget til å møte, forklarer administrerende direktør Jan Arild Vikestad.

Han legger ikke skjul på at utfordringen er dramatisk for alle involverte.

– Aller verst er det for de flotte medarbeiderne våre som nå mister jobben sin og går en uforutsigbar fremtid i møte. Men også for bedriften er utfordringen formidabel. Vi i ledelsen jobber nå sammen med tillitsvalgte for å finne de beste løsningene. Vi skal behandle våre medarbeidere omsorgsfullt og godt. Og vi skal fortsatt jobbe for våre trofaste kunder over hele Nordland fylke, som også i fremtiden skal kunne handle sine favorittbrød fra oss i Bakeriet, sier han.

Leveranser for 60 millioner

Bakeriet AS vil fortsette å levere brød som vanlig til de andre store dagligvarekjedene. Men de mister altså alle sine leveranser til Coop. Tapet utgjør cirka 60 millioner kroner, som er cirka 46 prosent av selskapets totale omsetning.

Før nedskjæringene har Bakeriet AS 98 ansatte fordelt på tre avdelinger: Mo i Rana, Brønnøysund og Bodø. Selskapet omsatte for 132 millioner kroner i 2019.

Bodø mindre berørt

Vikestad forteller at de har visst om Coops nyetablering i Fauske en god stund, og at de har forsøkt å kompensere for noe av tapet. De største tilpasningene og endringene er blitt gjort ved avdelingen i Bodø, og der vil ingen av de ansatte miste jobben.

– De blir ikke så berørt og vi ønsker å gi den avdelingen ro nå, sier Vikestad til Helgelands Blad.

Målet til Coop Nordland er at de første produktene fra det nye bakeriet på Fauske skal være klare til levering 2. januar i neste år.

 

Powered by Labrador CMS