For å få bedre dekning til egne butikker, bygger nå Coop et nytt Goman-bakeri på Fauske i Nordland. Sammen med ferske brød, vil bakeriet skape mange nye arbeidsplasser på Fauske.

En stund var det snakk om at et nytt Goman-bakeri skulle bygges i Bodø, men avgjørelsen falt så ned på Fauske.

– Fauske har en god beliggenhet knyttet til leveranser både i Bodø-regionen og nedover i Helgeland, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen til Bakeri.net.

Produksjon fra 2021

Byggingen settes i gang om kort tid og det skal da bygges et helt nytt bakeri med eget konditori. Målet er å kunne tilby kundene det aller beste utvalget av brød og bakervarer, og samtidig dekke den stadig økende etterspørselen etter Coop sine brød i Nordland. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021.

– Det bygges et helt nytt bygg, og vi jobber for øyeblikket med flere maskin-leverandører for å sette sammen et bakeri slik vi vil ha det. Kontraktene her er ennå ikke landet, sier Kristiansen.

Noen lokale spesialiteter

– Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brødvarer og kaker fra eget bakeri på Fauske. I tillegg til å bake de klassiske Coop-produktene vil vi tilby enkelte lokale spesialiteter som er viktig for kundene i denne regionen. I Coop setter vi kundene først, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

2000 brød i timen

Bakeriet blir på over 2100 kvadratmeter, og vil både inneholde et fullverdig bakeri med kapasitet på 2000 brød i timen. Det integreres også et konditori for håndlagde kaker og andre konditorvarer. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord.

– Vi har skyhøye kvalitetskrav på produktene som bærer Coop-navnet, og med produktene fra Fauske vil vi fortsette å jobbe for å vinne både pris- og smakstester, sier Berg-Knutsen.

Goman satser på moderne teknologi, blant annet med produksjonsutstyr som gjør det mulig å bake surdeigsbrød etter gamle tradisjoner.

Investerer 50 millioner

– Vi lytter til våre kunder som også eier oss. Med den innsikten de gir oss, sammen med teknologi- og produksjonskompetanse, gleder vi oss til å produsere brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier Berg-Knutsen.

Byggeprosjektet har en ramme på cirka 50 millioner kroner og når bakeriet står klart, vil det bli arbeidsplassen til om lag 35 medarbeidere. Dette blir da det niende Goman-bakeriet i Norge.