Stian Olesen, bergenseren som er en av gründerne bak appen, forteller til BA at folk og serveringssteder elsker tjenesten. De blir kontaktet hver dag av potensielle samarbeidspartnere over hele Europa og resten verden.

– Helt crazy, sier Stian Olesen til BA om den heftige responsen i markedet.

 

Redusere matsvinn

Bakeri.net har tidligere skrevet om tjenesten og hvordan den rulles ut i Norge og Danmark.

Det går ut på at spisesteder kan redusere matsvinn ved å selge overskuddsvarer til rabatterte priser via en app. De slipper å kaste mat og noen kan få kjøpt den til en billig penge når det nærmer seg stengetid.

– Bakerbransjen er blant de bransjene som kaster mest mat i Norge, og derfor har vi et spesielt fokus på å få med bakerier nå i starten, sa daglig leder i Too Good To Go Norge, Sophie Wiik, til bakeri.net for en stund siden.

 

Vokser

Stian Olesen forteller til BA at de har knyttet til seg om lag 200 restauranter i Danmark så langt og at de har partnere også i Sverige, England, Frankrike og Tyskland.

De har også vært i kontakt med potensielle samrbeidspartnere i Peru, India og Brasil.

– Vi har ridd på en voldsom bølge. Nå sitter vi i møter med noen av Danmarks rikeste, fordi de vil inn på investorsiden sier Olesen til BA.

 

Baker Brun i Bergen er med

Sophie Wiik forteller at nyeste tilveksten i Norge er Baker Brun i Bergen. De har tidligere hatt en avtale med en bonde som har kjøpt overskuddsproduksjonen. Nå skal de teste ut tjenesten på ett av utsalgene sine i Bergen for å se an responsen. Å selge maten til forbrukerne i stedet er mye bedre, synes bakeriet.

– Dette er veldig stas. Baker Brun har totalt ti bakeriutsalg i Bergen. Vi vil teste hvordan det fungerer i en butikk først. Intensjonen er å rulle ut til alle etter hvert, sier Kari Wulf, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Baker Brun til BA.

Bilde: Skjermdump fra Too Good To Gos nettsider