Røros Knekks fra Rørosbaker'n er en takkestekt påleggskjeks som blant annet er laget av restproduktet mesk fra ølbrygging.
Røros Knekks fra Rørosbaker'n er en takkestekt påleggskjeks som blant annet er laget av restproduktet mesk fra ølbrygging.

Takkestekt innovasjon

Mange lurer på hvordan Rørosbaker'n klarer å lage den takkestekte kjeksen Knekks.

Publisert

Vi skal lansere flere nye produkter i denne kategorien fremover.

I fjor høst lanserte Rørosbaker’n Røros Knekks, som er en takkestekt påleggskjeks. Innovasjonen ble godt mottatt i markedet og er allerede til salgs hos både Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

– Ambisjonen vår er at Knekks skal ha fast plass i halvparten av alle landets dagligvarebutikker i løpet av 2020. Og alt tyder på at vi skal klare det, sier daglig leder i Rørosbaker’n, Erik Lien.

I likhet med de andre produktene til Rørosbaker’n, har Knekks fått Spesialitet-merket til Matmerk. Knekks var også en av tre finalister i kategorien Årets bakst i Det Norske Måltid i januar.

Flere innovasjoner

Tidligere satset Rørosbaker’n også på lefser. Nå er det kun tørre, takkestekte produkter som gjelder.

– Det er dette vi er best på, og dette som er vår misjon. Planen er å komme med flere spennende innovasjoner á la Knekks. Vi skal lansere flere nye produkter i denne kategorien fremover, lover Lien, og forteller at det er mange som lurer på hvordan de klarer å lage nettopp Knekks.

Mange som lurer

– Det vanlige er jo å steke kjeks i ovn, så det er mange som lurer på hvordan vi klarer å lage en takkestekt kjeks. Vi ønsket at kjeksen skulle ha en håndlaget og rustikk look, noe den får når vi steker den på takke.

Rørosbaker’n utviklet Knekks i samarbeid med Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Produktet beskrives gjerne som en blanding mellom kjeks og knekkebrød. En fjerdedel av innholdet er mesk fra ølproduksjon ved Røros Bryggeri. Mesken gir kjeksen en søtlig smak, og den egner seg til alt fra ost og kjøttpålegg til syltetøy. Den kan også fint spises naturell.

Vil nå flere unge

I tillegg til nyheten Røros Knekks, består sortimentet til Rørosbaker’n i dag av Røros Flatbrød i flere ulike størrelser og smaker.

– Den typiske flatbrød-kjøperen bor i distriktet og er over 60 år. For å nå ut til flere yngre kunder i mer urbane områder, har vi utviklet en mindre pakning med økologisk flatbrød. Vi vet at dagens unge etterspør økologisk mat. En mindre pakning egner seg også bedre for singelhusholdninger. Ellers er porsjonspakningen med Røros Flatbrød vår absolutte bestselger. Dette produktet leverer vi mye av til offshore, helseforetak og Forsvaret, forteller Erik Lien.

Dagfinn Pedersen fra Rørosbaker’n delte ut smaksprøver på Røros Knekks og Røros Flatbrød på SMAK 2020.
Dagfinn Pedersen fra Rørosbaker’n delte ut smaksprøver på Røros Knekks og Røros Flatbrød på SMAK 2020.

 

 

Powered by Labrador CMS