Merete Brendstuen (t.v.) og Anita Randen Sletten har vært på hjul med bakeriets nye foodtruck og fått en kjemperespons.
Merete Brendstuen (t.v.) og Anita Randen Sletten har vært på hjul med bakeriets nye foodtruck og fått en kjemperespons.

Suksess med egen foodtruck

Bakeriet har kjøpt egen foodtruck og forventer å selge mer fra bilen enn på flere av sine bakeriutsalg.

Publisert

Dette har vært helt vilt.

I vinter kjøpte Ødegaarden Bakeri & Konditori på Vinstra sin egen foodtruck og stod klar til å oppsøke hyttefolket og andre steder da pandemien kom og landet ble stengt ned 12. mars.

– Det gikk ikke helt som planlagt nei, sier Merete Brendstuen i Ødegaarden Bakeri & Konditori til Bakeri.net.

Etter et par tunge måneder med stengte utsalg og 25 av 30 ansatte permittert, har hverdagen blitt stadig mer normal for bakeriet i Gudbrandsdalen. Utsalgene har åpnet igjen og satsingen med egen foodtruck har blitt tatt opp igjen.

Kjemperespons

De startet med to turer til Dombås der de stod utenfor en dagligvarebutikk. Det gikk over all forventning. Noen dager senere ble de oppringt av en butikkeier på Bjorli som lurte på om de kunne komme og stå der. Det gjorde de og i løpet av to timer var bilen nesten tom.

– Dette har vært helt vilt. Vi tok med oss mye mer til Bjorli enn da vi stod på Dombås, men i løpet av et par timer var vi utsolgte for det aller meste. Da hadde vi pakket mye mer enn vi trodde vi kom til å selge. På veien hit snakket vi flere ganger om at dette kommer vi aldri til å greie å selge, men så feil kan man ta. Vi kunne helt sikkert ha solgt dobbelt så mye, sier Merete Brendstuen da vi møter dem etter hektiske timer på Bjorli.

– Brød og hvetebakst ble utsolgt først, men i løpet av noen få timer var bilen blåst for alt av varer.

– For oss som jobber på foodtrucken er det en veldig trivelig jobb når vi får så gode tilbakemeldinger fra kunder som savner god tradisjonell håndverksbakst. Det er tydelig et savn hos mange. Vi håper derfor at vi kan glede mange fremover med gode håndverksprodukter fra Vinstra.

Da Bakeri.net var innom på Bjorli var det stort sett bare tomme kurver igjen.
Da Bakeri.net var innom på Bjorli var det stort sett bare tomme kurver igjen.

På hjul fire dager i uka

– Vi er fortsatt inne i en prøvefase der vi ser på hvilke turer og steder vi skal kjøre, men responsen har vært utrolig bra. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Merete Brendstuen.

Når foodtrucken kommer i full drift er planen at den skal være på hjulene fire dager i uka. Bilen vil bli å finne i ulike deler av Gudbrandsdalen og vil også oppsøke hyttefolket i de store hyttedestinasjonene.

Merete Brendstuen (t.v.) og Anita Randen Sletten solgte bilen tom for varer i løpet av to timer på Bjorli.
Merete Brendstuen (t.v.) og Anita Randen Sletten solgte bilen tom for varer i løpet av to timer på Bjorli.
Powered by Labrador CMS