Denys Favier er usikker på fremtiden til Franske Nytelser etter at produksjonslokalet ble totalskadet i en brann like før påske.
Denys Favier er usikker på fremtiden til Franske Nytelser etter at produksjonslokalet ble totalskadet i en brann like før påske.

Stengt etter brann

De tre utsalgene til Franske Nytelser i Trondheim vil være stengt i minst to til tre måneder etter en brann i produksjonslokalet.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge vi må holde stengt.

Rett før påske, natt til fredag 23. mars, brøt det ut brann i en stenovn i produksjonslokalet til konditoriet Franske Nytelser i Trondheim. Produksjonslokalet, som ligger i bydelen Lade, ble påført store røykskader, og nå er konditoriets tre utsalg stengt på ubestemt tid.

— Produksjonslokalet er nå helt ubrukelig, og store deler av det må rives. Sannsynligvis må både vegger og tak erstattes. Vi må også kjøpe mye nytt utstyr, som ovn og fryser, sier eier og daglig leder i Franske Nytelser, Denys Favier til Bakeri.net.

Da brannen brøt ut var det kun én ansatt på jobb i bakeriet.

— Jeg skulle komme senere, forteller Favier, som er glad for at ingen mennesker ble skadet i brannen.

To til tre måneder

Nå er han i dialog med utleierne av konditoriets tre utsalgssteder i byen, om veien videre.

— Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge vi må holde stengt, men jeg har fått høre at det vil ta minst to til tre måneder å rive og bygge opp igjen produksjonslokalet vårt. Veldig mye er fortsatt litt uklart, som for eksempel de økonomiske konsekvensene. Vi har jo forsikring, men likevel vet jeg ikke med sikkerhet om vi vil klare å starte opp igjen, sier han.

Ukjent årsak

— Vet dere hva som forårsaket brannen?

— Nei, det vet vi heller ikke ennå, svarer Favier.

Politiet ble varslet om brannen klokken 2:45 på natten, og klokken 3:07 meldte brannvesenet at de hadde fått kontroll over situasjonen, skriver Adresseavisen.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS