I november 2019 åpnet samboerparet Dessislava 'Daisy' Ivanova og Galin Mihaylov Selfie Konditori i Grønnegata i Tromsø.
I november 2019 åpnet samboerparet Dessislava "Daisy" Ivanova og Galin Mihaylov Selfie Konditori i Grønnegata i Tromsø.

Stenger konditoriet på ubestemt tid

– Det er sørgelig å stenge Selfie, sier daglig leder Dessislava Ivanova.

Publisert

I slutten av november 2019, kun fire måneder før landet ble stengt ned av koronapandemien, åpnet samboerparet Dessislava "Daisy" Ivanova og Galin Mihaylov Selfie Konditori i Grønnegata i Tromsø

Snart fire år senere kunngjør de på Instagram at de har bestemt seg for å stenge på ubestemt tid. Lørdag 18. november blir siste åpningsdag for det franskinspirerte konditoriet i "Nordens Paris".

– Å stenge Selfie er sørgelig, men et gjennomtenkt og bestemt valg. Det viktigste for oss har alltid vært å drive forsvarlig slik at vi kan oppfylle våre forpliktelser mot våre ansatte, leverandører og samarbeidspartnere og ikke minst kunder, skriver de på Instagram (@selfie_konditori).

Tøff oppstartsfase

Til nettstedet Nord 24 sier Ivanova at det er mange grunner til stengingen, men at det først og fremst er økonomiske vurderinger som ligger bak. Selfie AS er ikke konkurs, men selskapet har gått med underskudd i tre av fire driftsår. 

– Vi hadde verdens tøffeste oppstartsfase preget av pandemi, krig, økonomisk nedgang, renteøkning, bompenger og historisk høye priser på strøm og matvarer, forklarer gründerne på Instagram.

– Det har vært som den perfekte storm, utdyper Ivanova ovenfor Nord 24.

Ser etter nye lokaler

Selfie Konditori satset på kvalitet og lagde alle produkter fra bunnen av etter klassiske, franske prinsipper. Ivanova forteller at konditoriet har fått mange trofaste stamkunder, men at de også har fått tilbakemeldinger om at de ligger litt bortgjemt til. 

Hva som vil skje fremover, er foreløpig usikkert. Men samboerparet håper at de skal klare å åpne konditoriet sitt igjen på et senere tidspunkt. Til iTromsø opplyser de at de har begynt å lete etter et egnet lokale nærmere sentrum.

– Selfie-konseptet lever videre, understreker de på Instagram.

Selfie Konditori var kjent for sitt stilfulle lokale.
Selfie Konditori var kjent for sitt stilfulle lokale.
Powered by Labrador CMS