Fransk konditori i Nordens Paris

Hos nyåpnede Selfie Konditori er alt lagt til rette for at gjestene skal kunne ta flotte bilder til sosiale medier.

Publisert

Sosiale medier er vår viktigste markedsføringskanal, og derfor noe vi satser mye på.

Ekte fransk konditorkunst servert i et uvanlig stilfullt lokale med rosedekkede vegger og spesielle selfie-speil… Hos nyåpnede Selfie Konditori i Tromsø er det mange grunner til å finne frem mobilkameraet. Og det er ingen tilfeldighet.

– Sosiale medier er vår viktigste markedsføringskanal, og derfor noe vi satser mye på, sier daglig leder og gründer Dessislava Ivanova til Bakeri.net.

Hun har bakgrunn fra mote og interiør, men helt siden hun flyttet til Tromsø i 2012 har Ivanova drømt om å starte sitt eget konditori der. Etter flere år i Frankrike savnet hun nemlig et fransk konditori da hun kom til ishavsbyen.

Drømmen gikk i oppfyllelse 23. november i år. Da åpnet hun og samboeren Galin Mihaylov konditoriet sitt i Grønnegata i Tromsø.

– Vi har fått en veldig god mottakelse. Mange har sagt at de har savnet et konditori som dette i byen. Hos oss er alt laget fra bunnen av, etter klassiske franske prinsipper, forteller Ivanova.

Ivanova jobbet tidligere med mote og interiør, noe som synes i det stilfulle lokalet.
Ivanova jobbet tidligere med mote og interiør, noe som synes i det stilfulle lokalet.

Enda mer lik Paris?

Tromsø er kjent som Nordens Paris, og Ivanova håper at konditoriet hennes kan gjøre Tromsø enda litt mer lik den franske hovedstaden.

– For meg er fransk konditorkunst best i verden. Derfor var det også viktig for meg å ansette franske kokker, sier hun.

Ivanova har rekruttert to franske kokker fra et fransk nettsted à la Finn.no. I tillegg til samboeren og sin egen mor, har hun også ansatt den lokale baristaen Tobias Mareno Bugge. Og kaffebønnene kommer fra selveste Tim Wendelboe i Oslo.

– Kakene er det aller viktigste hos oss, men vi ønsker også å servere lunsjmat og kaffe av svært høy kvalitet. Særlig i ukedagene er det avgjørende å kunne by på noe mer enn bare kaker, sier Ivanova.

Dessislava Ivanova drømte lenge om å åpne et konditori i Tromsø, og 23. november i år ble drømmen til virkelighet.
Dessislava Ivanova drømte lenge om å åpne et konditori i Tromsø, og 23. november i år ble drømmen til virkelighet.

Alle aldersgrupper

I første omgang holder Selfie Konditori åpent mandag til lørdag fra 7:30 til 17:00, men etter hvert kan det også bli aktuelt med kveldsåpent.

– I Frankrike er det vanlig å ta et glass vin eller et glass champagne til kaken, og derfor har vi sørget for å få skjenkebevilling. Fremover må vi prøve oss litt frem for å finne ut av hvilke åpningstider som fungerer best. Det er bare tre uker siden vi åpnet, så alt er fortsatt veldig nytt.

Ivanova forteller at de så langt har hatt gjester i alle aldersgrupper.

– Det har vært en god blanding av alt fra pensjonister til unge og moderne mennesker. Jeg synes det er utrolig fint å se at konseptet vårt appellerer til så mange.

Selfie Konditori appellerer til folk i alle aldersgrupper.
Selfie Konditori appellerer til folk i alle aldersgrupper.

Mange tar en selfie

– Er det mange av gjestene som tar selfier da?

– Ja, helt klart. Vi har hengt opp noen spesielle selfie-speil som gjør det lettere å ta selfie fra flere ulike kanter og vinkler. Selfie-speilene er runde og tredelte, forklarer Ivanova, som innrømmer at de har lagt mye penger i interiøret.

– Vi har tatt opp lån, og i tillegg brukt alle sparepengene våre. Det var viktig for meg å skape et sted der folk vil trives, sier hun.

Konditoriets kakemeny består så langt av fem ulike kakesorter, hvorav tre er erkefranske, mens en er japansk-inspirert og en annen indisk-inspirert.

– Mange spør også om glutenfrie og veganske kaker, så det er noe vi må vurdere å lage etter hvert, sier Ivanova.

Klassisk fransk: Selfies kakemeny består så langt av fem ulike sorter. Royal er en klassisk fransk dessert laget av mørk Valrhona Guanaja-sjokolade, blant annet.
Klassisk fransk: Selfies kakemeny består så langt av fem ulike sorter. Royal er en klassisk fransk dessert laget av mørk Valrhona Guanaja-sjokolade, blant annet.
Inspirert av Japan: Geisha er laget av matcha kokosnøttmousse, kremet pære, fersk pære og knasende hvit sjokolade.
Inspirert av Japan: Geisha er laget av matcha kokosnøttmousse, kremet pære, fersk pære og knasende hvit sjokolade.
Varm sjokolade: Selfie Hot Chocolate er konditoriets signaturdrink. Den er laget av mørk sjokolade fra Valrhona og serveres med hjemmelaget marshmallows, chantilly og karamellperler.
Varm sjokolade: Selfie Hot Chocolate er konditoriets signaturdrink. Den er laget av mørk sjokolade fra Valrhona og serveres med hjemmelaget marshmallows, chantilly og karamellperler.
Selfie Konditori tilbyr også take away.
Selfie Konditori tilbyr også take away.

 

Powered by Labrador CMS