Talor Browne ser frem til et nytt doughnut- og kaffeeventyr sammen med Åpent Bakeri.
Talor Browne ser frem til et nytt doughnut- og kaffeeventyr sammen med Åpent Bakeri.

Starter på nytt med Åpent Bakeri

Doughnut- og kaffebargründer Talor Browne ble presset ut av sitt eget selskap. Nå starter hun opp «noe større og enda bedre» i samarbeid med Åpent Bakeri.

Publisert Sist oppdatert

Da vi fikk vite at hun plutselig var ledig på markedet, tok vi kontakt.

Etter å ha arrangert en rekke pop up-salg på ulike steder i Oslo, åpnet Talor Browne og Jørgen Hansrud i desember 2017 en doughnut- og kaffebar på Youngstorget. Fra første dag ble Talor&Jørgen Kaffebar en stor suksess, og det nystartede selskapet leverte umiddelbart positive resultater. Derfor ble Talor Browne, mildt sagt, overrasket da hun i fjor høst fikk et oppsigelsesbrev i posten, signert styrelederen i selskapet hun selv hadde vært med på å starte.

— Jeg kunne ikke bare stå og se på at det jeg hadde bygget opp ble tatt fra meg, så jeg stevnet dem for retten. Det ble en tung høst, men så begynte det plutselig å dukke mange nye, spennende muligheter, forteller Browne til Bakeri.net.

Da det ble kjent at hun hadde blitt sparket fra sitt eget selskap, var det nemlig mange som tok kontakt.

— Det var flere aktører som lurte på om jeg ville starte opp på nytt hos dem, og jeg var også i møter med flere av dem. Etter hvert var det én gruppe som stakk seg ut, og det var Åpent Bakeri.

Browne klarte etter hvert også å komme til enighet med sin tidligere forretningspartner Jørgen Hansrud og investeringsselskapet Made in Oslo, så partene slapp å møte i retten.

— Vi ble enige om å avslutte samarbeidet og fortsette videre hver for oss. Jørgen skal drive kafeen på Youngstorget videre med Made in Oslo, dog under et annet navn. Og selv er jeg nå i ferd med å starte opp selskapet Talormade sammen med Åpent Bakeri. Det blir et kaffebrenneri og et doughnut-bakeri som før, men denne gangen blir det mye større og enda bedre!

Bilder fra et av pop up-salgene som Talor Browne arrangerte med sin tidligere forretningsparter, Jørgen Hansrud.
Bilder fra et av pop up-salgene som Talor Browne arrangerte med sin tidligere forretningsparter, Jørgen Hansrud.

 

Dyktig kaffebrenner

Daglig leder i Åpent Bakeri, Hans Thorne, forteller at de i lengre tid hadde vært inne på tanken om å brenne sin egen kaffe.

— Men det er jo ganske krevende, så det forutsetter at man har mye kunnskap og erfaring. Vi hadde blitt kjent med Talor Browne gjennom media, og visste blant annet at hun har vært sjefsbrenner hos selveste Tim Wendelboe. Det sier jo litt om hvilken spesiell kompetanse hun har. Så da vi fikk vite at hun plutselig var ledig på markedet, tok vi kontakt, sier han.

Selv beskriver Browne dette som «den mest fantastiske muligheten jeg noen gang har fått».

— Nå kan jeg endelig kjøpe min egen favoritt-kaffebrenner, en Loring! Det hadde jeg aldri råd til tidligere. Og så skal jeg bygge det perfekte produksjonslokalet for doughnuts, forteller hun. 

Første åpning i mai

Planen er at Browne skal ha en egen avdeling med kaffebrenneri og doughnut-bakeri tilknyttet Åpent Bakeris produksjonslokaler i Oslo. Kaffebrenneriet skal levere kaffe til både Åpent Bakeris kafeer – og Talormade-kafeene, som de nå skal starte sammen.

— Jeg jobber for tiden med å finne lokaler til mine egne kaffe- og doughnut-utsalg, og det jeg kan si, er at alle stedene jeg vurderer er helt fantastiske! Vi ønsker å åpne den første Talormade så snart som mulig, og senere utvide med flere avdelinger andre steder i Oslo, sier Browne.

Dersom kundene ønsker det, kan det også bli aktuelt å selge Talormade doughnuts i Åpent Bakeris butikker.

— Vi har i hvert planer om å bruke Åpent Bakeri-utsalgene til å teste ut hva markedet synes om de ulike variantene av doughnuts, litt på samme måte som da jeg og Jørgen hadde pop up-salg under navnet Fryd Oslo, sier Browne.

— Forførende gode

— Klart vi skal selge doughnuts i Åpent Bakeri, hvis kundene vil ha det, slår Hans Thorne fast.

Han forteller at kaffe var utgangspunktet da de innledet samarbeidet med Talor Browne, men at de ganske snart også ble veldig interesserte i doughnutene hennes.

— Vi tror absolutt at det er et marked for Talor sine doughnuts. Alle som har smakt dem, vet at de er… forførende gode.

Selv tror Talor at de kommer til å smake enda bedre denne gangen.

— Med Åpent Bakeri i ryggen får jeg nemlig også tilgang til deres fantastiske leverandører av kvalitetsråvarer. Og kjøkkenet mitt blir mye større og bedre enn det jeg hadde tidligere. Dermed blir det også lettere å utforske nye ideer. Jeg ønsker blant annet å utvikle flere savory doughnuts og prøve meg på kake-doughnuts, røper hun.

 

 

 

Powered by Labrador CMS