Talor Brown og Jørgen Hansrud har begge bakgrunn fra kaffebransjen og ønsket å starte noe nytt sammen. De startet å lage kaffe med høy kvalitet, men vil også gjerne kombinere et utsalg med noe spiselig.

Australske Talor var forbauset over at det ikke fantes noen doughnut-kultur, da hun kom til Norge for fem år siden. Hun har faglig bakgrunn som dessertkokk og fant ut at donuts kunne hun lage selv.

Slik ble Fryd Oslo født, på kjøkkenet hjemme hos Talor i 2016.

En gang i måneden blir det arrangert en pop-up event, hvor Fryd selger doughnuts og kaffe. Folk kan melde sin interesse på Facebook på forhånd og slik får Talor og Jørgen en indikasjon på hvor mange doughnuts de må lage.

– Alt blir utsolgt hver gang, forteller Talor.

På fredagens pop-up var det cirka 500 som hadde meldt sin interesse på forhånd så Jørgen og Talor hadde laget 518 donuts.

– Slike pop-ups gir oss jo også en god pekepinn på hvilke dougnuts folk liker best. Da vet vi hva vi kan satse på i eget utsalg, sier Talor.

Doughnuts, Fryd Oslo

Doughnuts, Fryd Oslo

Jon-Are Berg-Jacobsen

Lang kø

Allerede en halvtime før salget startet var køen lang. I det salget startet kl 16, måtte kundene regne med om lag 45 minutter før man fikk tak i godbitene.

– Hvorfor er folk så interessert i doughnuts at de vil stå i en så lang kø?

– Jeg vet egentlig ikke, men jeg tror at folk er interessert i håndverksprodukter som smaker godt til en overkommelig pris. Så tror jeg folk synes det er hyggelig å handle med meg og Jørgen. Vi er opptatt av å tilby kaffe og doughnuts av høy kvalitet, men vi er ikke selvhøytidelige. Vi synes det er veldig gøy å treffe alle som møter opp, sier Talor.

Skal åpne utsalg

I November åpner Talor og Jørgen en kaffebar og doughnutsjappe sentralt i Oslo.

– Med vårt nye utsalg ønsker vi å berike matfloraen i Oslo med noe nytt og godt. Vi tror Oslo er klar for dette.

– Det skal bli fint å lage doughnuts i et kjøkken som er tilpasset en slik produksjon, til nå har vi produsert på et lite kjøkken og det vanskeliggjør produksjonen når vi lager såpass mange, forteller Jørgen.

Denne fredagen var det altså 518 doughnuts tilgjengelig og alt forsvant, denne gangen også.

Se Fryd Oslo sin Facebookside for mer informasjon.