Eirik Naustervik Myklebust sender tortillas til hele landet.

Spennende grep fra bakeriet

Como México baker til hele landet. Nå har tortillabakeriet også begynt å selge saus og kjøtt.

Publisert

Vi vil ikke blande andre produkter inn i bakeriet, men vi vil gjerne tilby flere tacoprodukter.

De lager bare hvetetortillas og maistortillas i egne lokaler på Sola, men Como México satser større enn som så:

– Vi har fått utviklet to kjøttprodukter hos Jæder og fersk salsa sammen med Gorines, forteller Eirik Naustervik Myklebust. Sammen med kona Lety Rodriguez driver han bakeriet som leverer ferske tortillas til både dagligvarehandel og restauranter.

Butikk og restaurant

Nå føler han med restaurantkundene som har måttet finne seg i nye restriksjoner etter at de endelig var kommet litt i gang igjen.

– For vår del har vi heldigvis to ben å stå på, i og med at vi leverer både til butikk og restaurant. Men det meste vi har fått av bestillinger fra restaurant nå, er avbestilt igjen, forteller han. Como México baker på bestilling med korte frister, slik at det ikke ble liggende noe på lager.

Como México tar logoen sin videre til mer enn bare tortillas.
Como México tar logoen sin videre til mer enn bare tortillas.

Kjøtt og salsa

De ferskeste produktene er carnitas, barbacoa og salsa. Carnitas er svinekjake, mens barbacoa er storfekjøtt – begge langtidskokt med meksikansk krydder. De produseres hos Jæder på Ålgård. Tre sorter salsa er det Gorines i Lillesand som lager – mild med paprika, medium med jalapeño og hot med morita chili og chili de arbol.

Alle kommer med Como México-logo. – Vi vil ikke blande andre produkter inn i bakeriet, men vi vil gjerne tilby flere tacoprodukter, sier Myklebust.

Leticia Rodriguez Castillón er tortillagründer sammen med ektemannen Eirik Myklebust.
Leticia Rodriguez Castillón er tortillagründer sammen med ektemannen Eirik Myklebust.

Imponert over handelen

Også de nye produktene er inne hos Meny i hele landet og i nettbutikken til Oda rundt Oslo. – Det er veldig spennende hvordan sånne som Meny tør å prøve ut mindre aktører. Vi er imponerte over hvordan de satser på lokalmaten. Én ting er å snakke om det – en annen ting er å gi små produsenter hylleplassen, roser Eirik Naustervik Myklebust.

Han mener at Como México også nyter godt av den økende interessen for lokalmat og småskalaprodukter.

Powered by Labrador CMS