De ansatte kan gjennomføre kurset hvor og når de vil.
De ansatte kan gjennomføre kurset hvor og når de vil.

Spar tid og penger med nytt HMS-kurs

Nå kan ansatte i baker- og konditorbransjen ta den lovpålagte 40 timer lange opplæringen i HMS på betydelig kortere tid.

Publisert Sist oppdatert

Dette var en super måte å få opplæring på i en hektisk hverdag.

Et nytt bransjetilpasset nettkurs i HMS ble lansert av BKLF, NNN og NHO Mat og Drikke tidligere denne måneden.

En av de store fordelene med dette nye nettkurset er at de ansatte kan gjennomføre det når og hvor de vil. I tillegg tar det betydelig kortere tid å gjennomføre enn den lovpålagte opplæringen på 40 timer.

Arbeidsmiljøloven bestemmer at verneombud (VO) og AMU-medlemmer skal ha den opplæring som er nødvendig for å utføre vervet sitt på en forsvarlig måte. Lovens forskrift (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19) bestemmer at VO og medlemmer av AMU skal ha en opplæring som tilsvarer 40 timer. Det er imidlertid anledning til å avtale kortere opplæring dersom det er hensiktsmessig, og det er det BKLF, NNN og NHO Mat og Drikke nå har gjort. De tre organisasjonene har inngått en avtale som innebærer at elektronisk HMS-opplæring er tilstrekkelig i henhold til lovens krav.

— Det elektroniske kurset tar mellom 15 og 20 timer å gjennomføre. På denne måten spares bedriftene for både tid og penger, skriver NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

Effektivt og relevant

Produktsjef i W.B. Samson, Per Christian Samson, beskriver det nye nettkurset som «den mest effektive løsningen han har vært borti så langt». Han er også fornøyd med at det er bransjetilpasset.

— Det gjør kurset relevant. Og nettløsningen gjør at du kan ta kurset i eget tempo, noe som er viktig i en travel hverdag hvor et 40-timers kurs kan bli vanskelig å gjennomføre, sier han.

Lettfattelig og tydelig

Nina Triber Munthe hos Nordstrand Conditori AS har gjennomført kurset og er veldig fornøyd.

— Dette var en super måte å få opplæring på i en hektisk hverdag. Det var fint å kunne jobbe med kurset når det passet meg, både tidsmessig på dagen, antall timer av gangen og så videre. Samtidig hadde jeg muligheten til å være tilgjengelig på kontoret hvis det skulle bli akutt behov. Innholdet var lettfattelig og tydelig, med gode henvisninger til lovverket. Veldig bra at man også kunne hente ut noen skjemaer under «ressurser». Videoene som er puttet inn i kurset gjør det variert og mer engasjerende, sier hun.

Raskere og billigere

Anne Brit Slettebø, som er advokat i NHO Mat og Drikke, anbefaler at kurset tas i flere bolker.

— På den måten vil man kunne tilpasse tidspunktet til bedriftens arbeidstid og produksjon. Nå behøver ikke VO eller AMU-medlemmene å sitte på «skolebenken» en hel uke, og bedriften vil spare reise- og oppholdsutgifter, sier hun.

Kurset kan også benyttes av arbeidsgivere og ledere som vil oppfylle lovens krav til HMS-opplæring for arbeidsgivere, jfr. Arbeidsmiljøloven § 3-5.

 

Powered by Labrador CMS