Sommerværet både godt og dårlig

Den uvanlig lange og varme sommeren har gitt seg ulike utslag for bakeriene.

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren har vi økt salget i alle kanaler, og resultatet er en «all time high»!

Sommeren er den viktigste tiden på året for Edgars Bakeri, som har sitt hovedsete i sørlandsbyen Mandal.

— Sommersesongen er alltid fantastisk for oss, men i år har den vært enda bedre enn vanlig, sier daglig leder Rune Halvor Vindsetmo.

Han anslår at salget i år har vært rundt 20 prosent høyere enn tidligere somre.

«All time high»

— Denne sommeren har vi økt salget i alle kanaler, og resultatet er en «all time high»! Vanligvis går salget litt ned på kjøpesentrene når det er veldig fint sommervær og folk ønsker å være ute, men i år har det økt også her, sier han, og forklarer det med at årets supersommer startet allerede i mai.

— Etter hvert var det nok mange som rett og slett ville inn og kjøle seg litt ned på sentrene. Men salget økte også i gatene og i dagligvarebutikkene og på campingplassene, sier en fornøyd Vindsetmo.

Lettere å planlegge

Han forteller at også produksjonsplanleggingen har gått uvanlig i bra i sommer.

— Sommersalget vårt varierer i takt med været, og derfor bruker vi yr.no når vi planlegger produksjonen om sommeren. Jo mer været varierer, jo vanskeligere er det å planlegge. I sommer har det imidlertid vært veldig lett fordi været har vært så stabilt så lenge.

Nedgang fra i fjor

I Bergen har det også vært mye stabilt og fint vær i sommer – med usedvanlig få regndager til Bergen å være. Det har imidlertid ikke vært så positivt for Baker Brun-kjeden.

— I sommer har vi hatt en salgsnedgang sammenlignet med fjoråret. Her i Bergen blir folk veldig påvirket av været, og i sommer har det knapt vært en regnværsdag. De fleste av våre utsalg ligger på kjøpesentre, og det er ikke der bergensere vil være når det er fint vær ute. Vi ser helt klart en korrelasjon mellom nedbør og temperatur og salget vårt, sier daglig leder Ove Bruntveit.

Økte i sentrene

For Baker Hansen, som har en rekke bakeriutsalg i Oslo-området har det imidlertid vært litt motsatt.

— Spesielt for denne sommeren har vært økt salg hos kjøpesenter-butikkene våre. De opplever vanligvis en nedgang på sommeren, da flere folk vil være ute i gatene. Men i sommer har det nok vært såpass varmt i lang tid, at mange folk etter hvert søkte til kjøpesentrene for å kjøle seg ned. Salget har imidlertid gått litt tregere i butikkene som ligger på gateplan i sentrumsområder, fortalte daglig leder Knut C. Hals til Bakeri.net i forrige uke.

 

Powered by Labrador CMS