Bakeriet har seks utsalg som står klare til å ta seg av turistene som hvert år velger Sørlandet som destinasjon.

Og nå smeller det snart i Mandal? 
– Ja, på mandag smeller det. Da er det værmeldingen som bestemmer vår produksjon. Sol og strandvær, vind, regn og hvor mange dager med regn eller sol, bestemmer vår produktsammensetning og produksjonsvolum fra dag til dag. Er det sol, som folk flest håper på, er turistene umettelige på hvetebakst og god loff til rekene. I tillegg til å følge med på været har alle våre utsalg datakasser der vi logger salget gjennom dagen og kan supplere der det trengs. Vi kjenner etter hvert til syklusene og hva som påvirker etterspørselen. Summen av alt dette blir fortløpende vurdert, flere ganger om dagen, sier Vindsetmo som sammen med de andre ansatte er klar for nok en hektisk sommer i bakeriet.

Årets største utfordring

Når fellesferien starter er det som å slå på en bryter. Over natta tredobles produksjonen. 20 prosent av årets omsetning hos Edgars Bakeri er i juli. Selv ikke desember er i nærheten av denne omsetningen.

– Ja, nå er det veldig høysesong. Dette er og har alltid vært årets største utfordring. Midt i vår egen ferieavvikling opplever vi gjerne en tredobling i salget. Heldigvis har vi en utrolig stab som er kjent med problemstillingen og vet hvordan det er. I alle år har vi lagt opp til at våre ansatte også får ferie på sommeren. De som er igjen drar hver dag lasset for de som har ferie og stiller slik opp for hverandre. I tillegg jobber våre godt opplærte lørdagshjelper i større stillinger nå på sommeren. Så langt har vi vært heldige å være selvforsynt med lokal arbeidskraft, sier Rune Vindsetmo til Bakeri.net.

Tone, Anne, Kristin og Tove hos Edgars Bakeri bretter opp ermene og er klare for å tredoble salget i årets sommermåned.

Tone, Anne, Kristin og Tove hos Edgars Bakeri bretter opp ermene og er klare for å tredoble salget i årets sommermåned.

Foto: Peder Austrud