Frister med ny kafè i Rosendal

Det blir ny drift i de samme lokalene som Peder Bakar hadde før oppbudet for bare to uker siden.

Publisert Sist oppdatert

Søstrene Margrete Hus Ripel og Hilde Hus har ekstremt hektiske dager i forkant av nyåpningen torsdag, forteller Margreta til Bakeri.net. De vil gjøre alt de kan for å starte med driften før fellesferien setter inn.

De driftige damene driver allerede gavebutikken Fristelsar i Skålagato i Rosendal. Kafeen vil få det samme navnet. Her skal man kunne få kjøpt boller, påsmurte brød og baguetter og annen bakst. Leirvik dampbakeri skal levere baksten.

 

Utvider konseptet

Hus Ripel/Hus søstrene tar med seg både navnet og en del av varesortimentet til kafeen, blant annet krydder, oljer og ulike typer godteri. Butikken de driver per i dag, i et annet lokale, skal stenges om en stund.

Avgjørelsen om å flytte driften til lokalene som tidligere ble brukt av Peder Bakar ble tatt spontant. Den ene søsteren ringte til den andre, og plutselig var de i gang med å male lokalene!

 

Fikk det ikke til

Peder Bakars Bakeri ble etablert i 2011. Men etter snaut fem års drift måtte styreleder Peder Sjo Slettebø måtte gå den tunge veien og melde fra om at driften ikke lenger kunne fortsette. Dørene stengte for 22. juni.

Det siste året var særdeles tungt driftsmessig, ifølge Sjo Slettebø.

– Vi tapte store summer på forsinket oppstart på Leirvik, og så at Halsnøybuen sine handlevaner naturlig nok endret seg på grunn av fastlandsforbindelsen. Summen av dette gjorde det svært vanskelig for oss å tjene pengar. Situasjonen har lenge vært krevende.

 

– Viktig å drive her

Søstrene Hus mener det helt klart finnes behov og etterspøsel for et kafètilbud i de samme lokalene.

– Vi vil ikke miste samlingspunktet her i Rosendal, sier de til avisen Kvinnheringen.

Powered by Labrador CMS