Busser ferskt brød fra Honningsvåg til Alta

Takket være velvillige bussjåfører har altaværingene den siste tiden kunnet kjøpe ferske brød fra bakeriet Honni Bakes i Honningsvåg.

Publisert Sist oppdatert

Altaposten melder at byens gourmetutsalg, Hoftepluss, har åpnet for nok et «importert» produkt: Ferske brød fra det nystartede håndverksbakeriet Honni Bakes i Honningsvåg.

— Det du finner i butikken er brød du blir mett av. Men du blir ikke lykkelig, sier Asbjørn Sandøy, som driver Hoftepluss-butikken i Alta.

— Dette er ekte vare, laget for hånd av noen som kan faget og viser kjærlighet for jobben de gjør. Det smaker man også, legger han til.

Samarbeidet mellom Hoftepluss og Honni Bakes startet for cirka en måned siden med levering av søtbakst hver lørdag. Dette slo godt an i Alta, og Sandøy fulgte raskt opp med brødbestillinger.

— Vi vil gjerne ha mer og helst flere sorter, forteller Sandøy til Altaposten.

For Honni Bakes er det imidlertid et spørsmål om kapasitet, da det lille bakeriet nylig også fikk hylleplass hos Rema 1000 Honningsvåg. I tillegg er utfordringen å finne en permanent og økonomisk holdbar løsning for transporten av brødene fra Honningsvåg til Alta. I en prøveperiode har velvillige bussjåfører tatt med seg brødene fra Honni Bakes på morgenbussen til Alta. Men dette er en strekning på hele 20 mil, og brødene får ikke kjøre gratis på bussen i all evighet.

Powered by Labrador CMS