Det er fjerde året på rad at Norgesmøllene samler aktører i bransjen til å dele erfaringer og bli inspirert. Møllerens Inspirasjonsdag har utviklet seg til å bli en viktig arena for alle som jobber med mel- og kornbaserte produkter innen bakeri, storhusholdning, industri og dagligvare. I fjor deltok mellom 130 og 140 personer på arrangementet.

— I fjor hadde vi begrenset plass, og måtte derfor si nei til noen. Det prøver vi å unngå i år, men jeg vil likevel anbefale alle å melde seg på så fort mulig, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Norgesmøllene, Vidar Haugsdal.

Møllerens Inspirasjonsdag skal i år avholdes på Gamle Museet i Oslo den 6. september. Årets tema er oppmerksomhet og påvirkning.

— Vi skal blant annet se på hvordan man kan skape oppmerksomhet og interesse for sine produkter, hvilke faktorer som skaper påvirkning, hva som virker og hvorfor, forteller Haugsdal.

Forbrukertrender, matvaretrender, nye produkter, presentasjon og innpakning, medievaner og kommunikasjonskanaler er noen av temaene som vil bli belyst av nøye utvalgte foredragsholdere fra inn- og utland.

Spennende foredragsholdere

— Hele programmet er ikke spikret ennå. Vi vurderer flere gode foredragsholdere fortløpende. Det er imidlertid tre navn som er helt sikre nå, forteller Haugsdal:

  • Konditor Lars Lian kommer for å dele sine tanker om identitetsbygging. Han er profilert på tv, og har vært med på mange oppturer som gründer.
  • Trendforsker Louise Byg Kongsholm, som er administrerende direktør i den danske pej-gruppen, kommer for å snakke om aktuelle trender.
  • CEO i itch Norge, Eirik Norman Hansen, skal holde foredrag om sitt ekspertområde, digitalisering.

— Vår målsetting er at alle skal få en rikelig dose inspirasjon, ny kunnskap og ord til ettertanke. Vi ønsker at Møllerens Inspirasjonsdag skal være det beste og viktigste arrangementet for bransjen gjennom året, sier Haugsdal.

Møllerens Inspirasjonspris 2018

Norgesmøllene inviterer som vanlig også til middag med underholdning i etterkant av det faglige programmet. Årets middag vil finne sted på Ekebergrestauranten, og her vil også Møllerens Inspirasjonspris for 2018 bli delt ut.

Møllerens Inspirasjonspris er en ny ærespris som tildeles den eller de som over tid har utmerket seg spesielt positivt i bransjen. Prisen ble delt ut for første gang i fjor, og da var det Morten Schakenda som vant.

— Det blir nok en meget verdig vinner også i år. Vi har mange sterke kandidater, så det blir vanskelig å komme gjennom nåløyet, forteller Vidar Haugsdal.