Europain er en internasjonal messe og møteplass for bakeri-, konditori-, sjokolade-, og iskrembransjen. Her presenteres franske og internasjonale selskaper med produkter og tjenester for hele industrien. Messen arrangeres annenhvert år i Paris og besøkes av rundt 65 000 fagfolk.

Forrige Europain fant sted i 2016, og derfor nærmer det seg nå en ny runde med Europain i Paris. En pressemelding fra arrangøren varsler om mye nytt og spennende for de besøkende på Europain fra 3. til 6. februar 2018. Faktisk mener arrangøren selv at Europain i neste år vil gå inn i en ny æra.

Europain 2018 i tall

65 000 besøkende ventes

48 000 kvadratmeter utstillingsarena

Over 500 utstillere og merkevarer

4 dager

3 sektorer

1 forum

220 foredrag

150 demonstrasjoner og konferanser

3 konkurranser med 113 deltakere

Kilde: Europain

Ny inndeling

En av de store endringene fra tidligere år, er at messen i 2018 vil bli inndelt og strukturert på en ny måte. Den nye segmenteringen i de tre kategoriene produksjon, salg og administrasjon, skal gjøre det lettere for de besøkende å finne frem til det de leter etter på messen. Samtidig bidrar den nye inndelingen til at skillet mellom baker og konditor fjernes. Tanken er at selskapene har mye til felles når det gjelder hverdagsutfordringer – uavhengig av størrelse og produksjon.

Ny «tenketank»

Denne nye tredelingen vil også bli overført til Europains nye forum, som skal bli «bransjens egen tenketank».

— Europain er den største begivenheten for franske og internasjonale fagfolk som ønsker å oppdage nye trender og kreative ideer med en fransk touch. Forumet, som er en nyhet for Europain 2018, har gjort det mulig for oss å invitere verdens fremste profesjonelle i den internasjonale bakerbransjen til å dele sin kunnskap og sine erfaringer med oss, sier president i den internasjonale foreningen for fransk brød, Hubert Chiron i en pressemelding.

80 foredragsholdere fra hele verden kommer for å delta i Europains nye forum, deriblant disse:

  • Emmanuel Tertrais, grunnlegger av Baguette Academy, skal snakke om digital utdanning i bakerbransjen
  • Eric Kayser skal fortelle hva som må til for å lykkes med en internasjonal satsning
  • Michel Suaz fra San Fransisco Baking Institute presenterer dagens amerikanske marked
  • Pascal Rigo forteller om sin suksess med La Boulange
  • Paul Kitissou og Lionel Villepontoux deler sin kunnskap om det afrikanske markedet, og
  • Maria Bertoch fra NPD snakker om trender og vekst i europeiske bakerier
På Europain 2018 lanserer et nytt forum, som skal bli «en egen tenketank» for bransjen.

På Europain 2018 lanserer et nytt forum, som skal bli «en egen tenketank» for bransjen.

Foto: Europain

Ny helseavdeling

En annen nyhet som de besøkende vil finne på Europain 2018, er en egen avdeling for helse og velvære, kalt Wellbeing & Health Lab. Her blir det fokus på alt som kan tilfredstille dagens mange helse- og kostholdsbevisste forbrukere. Dette «laboratoriet» arrangeres i samarbeid med Boréa, som er et nyetablert nettverk for bakerier med et spesielt fokus på sunnhet og helse.

— I Boréa er vi overbevist om at vi kan gjøre tradisjonell hverdagsmat om til deilige og sunne produkter. Vi er det første nettverket av bakerier som fokuserer på velvære og naturlige råvarer, noe vi ønsker å dele med våre kolleger i baker- og konditorbransjen, uttaler nettverkets grunnleggere, David Borréani og Laurent Rémond.

Mondial des Arts Sucrés er en av konkurransene som skal avholdes på Europain 2018.

Mondial des Arts Sucrés er en av konkurransene som skal avholdes på Europain 2018.

Foto: Europain

Konkurranser

Arrangøren har videre valgt å legge mer vekt på nye produkter i 2018, og det begrunnes slik:

— Fagfolk i baker- konditor- eller sjokoladebransjen møter stadig nye utfordringer i sin hverdag, og da kan det å investere i nytt utstyr, ingredienser eller administrasjonssystemer faktisk utgjøre en stor forskjell.

De mest innovative nye produktene konkurrerer vanligvis om priser under Europain, og det vil de også gjøre i 2018. Det nye er at nå deltar alle nye produkter automatisk i konkurransen. For første gang vil det også bli delt ut en publikumspris i 2018. Deltakerne kan stemme online på sine favoritt-produkter i kategoriene produksjon, salg og administrasjon.

Som vanlig blir det også arrangert flere fagkonkurranser i forbindelse med denne messen. Europain 2018 byr på Masters de la Boulangerie, hvor verdens beste bakere skal kåres og Mondial Des Arts Sucres (International Confectionery Art Competition) samt et fransk skolemesterskap.

Foto: Europain